sobota, 8. 08. 2020
Terasa Layerjeve hiše
Sobota, 8. avgust ob 20h
Terasa Layerjeve hiše
Vstopnine ni!
Glasba dueta Hannah in Toby vas popelje v še ne odkrite svetove glasbe. Njun glasbeni izraz je mističen, pogovoren, očarljivo privlačen.
Kombinacija harmonike in violončela omogoča ogromno paleto zvokov in tekstur, ki zaobjamejo čist vokal, tolkalsko spremljavo in globoko iskrenost besedila pesmi.
Iz melodičnih spevov prehajata v razburkane ritme in prepletata klasično glasbo z ljudskimi motivi. Njun duet prinaša raznolik, igriv in izjemno izviren nastop.
Francoski violončelist Toby Kuhn je postklasični glasbenik z izrednim okusom za improvizacijo in vključevanje ljudskih elementov glasbe prednikov.
Njegov pristop preiskuje nove načine igranja violončela, vzbuja občudovanje in odobravanje številnih ljubiteljev glasbe, svojo glasbo izvaja na koncertnih odrih in v bolj klubskih ambientih od Japonske do Slovenije, preko Švedske in Kanade.
Hannah James je solistka, ki očara. Njeni solistični nastopi vključujejo igranje, petje in ples. Harmoniko, ljudsko pesem in plesne elemente združuje v nov konglomerat pripovedovanja zgodb iz preteklosti.
Njen slog basovske harmonike in značilen, jasen glas sta podkrepljena z močnimi udarci nog - če bi zaprli oči, bi si lahko predstavljali celoten bend.
Najraje igra na majhnih intimnih prizoriščih, vendar njen poln zvok in energičen slog očarata tudi občinstvo pod večjimi koncertnimi odri.
Hannah in Toby sta se spoznala poleti 2018 na festivalu Floating Castle v Sloveniji. Po njenih samostojnih nastopih jima je postalo jasno, da imata oba zelo podoben pogled, kako ustvarjati glasbo in pravo umetniško kemijo. Toby se je nekaj dni po njenem prvem solo jamu pridružil Hannah in rodil se je nov duet! Tudi letos prihajata na koncert v Layerjevo hišo iz festivala Floating Castle - Plavajoči Grad 2020, ki poteka med prvim in drugim avgustom na gradu Snežnik.
Hannah James - harmonika, glas
Toby Kuhn - violončelo, glas

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila