Ekipa Layerjeve hiše

Hej ti, nasmehni se z očmi

petek, 8. 01. 2021
- četrtek, 4. 02. 2021
Mergentalerjeva ulična galerija
Ekipa Layerjeve hiše je pripravila prvo razstavo leta 2021 na ulični galeriji v ulici, kjer se začenja kulturna četrt mesta Kranj
Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM Inštituta
8. 1 - 4. 2. 2021
O RAZSTAVI
Končno ga je konec! Končalo se je leto, ki smo ga začeli z občutkom, da nam bo prineslo vse, česar si želimo. Četudi se nam morda danes zdi, da je bilo leto 2020 dno dna, so meseci nenavadnega, nenadejanega in neprijetnega prinesli spremembe, ki sta jih naša družba in naravno okolje tudi potrebovala. Neskončna rast nas ustavlja. A kolesje sprememb se je šele dobro začelo obračati.
Ne pozabimo, kaj nam v resnici pomeni največ. Ne pozabimo, da najpomembnejše stvari v življenju niso stvari. Ne pozabimo na najšibkejše, na ranljive, na same, osamljene in izolirne, ne pozabimo na živali, domače in divje, na rastline, reke in skale. Ne pozabimo, da smo skupaj močnejši in da lahko v času stiske računamo le drug na drugega.
Začelo se je novo leto, leto, ko ne potrebujemo ničesar novega. Ko končno cenimo vse tisto, kar že imamo. Polni smo novih preživetvenih znanj. Spoznali smo, da je negativno lahko pozitivno. Naučili smo se krepiti notranjo moč, obržati nad gladino, se hkrati dušiti in dihati s polnimi pljuči, uživati v svobodnem objemu, stisku, poljubu. Naučili smo se na vsa usta smejati z očmi.
Kmalu se vidimo v živo!
Vaša Layerca
Vabljeni v mesto, na Tomšičevo, mimo Mergentalerjeve. Tam je čas za premor, razmislek. O 2020 oziroma še bolje: o 2021! 

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila