Igor (Boris Cavazza) in Rosa (Lunetta Savino)
četrtek, 16. 07. 2020
Vovkov vrt
Četrtek, 16. julij ob 21h
Vovkov vrt na gradu Khislstein
Vstopnina: ogled filmov je brezplačen.
Igor (Boris Cavazza) in Rosa (Lunetta Savino) živita pod isto streho, vendar se uspešno izogibata drug drugemu, čeprav sta skupaj že dolga leta. Njo je izguba hčerke Maje potisnila v najmračnejši obup, on pa na drugi strani živi v stanju globoke otopelosti. Njun odnos je tekom let razpadel, poln je majhnih spopadov in zamer, ki jih ne moreta preseči. A novi dogodki ju začnejo na novo združevati. Film je zgodba o mejah med državami, ljudmi, generacijami, med dušo in telesom, med razumom in čustvi.
Režija: Katja Colja
Produkcija: Slovenija/Italija, 2019
Trajanje: 80 minut
Igralska zasedba: Boris Cavazza, Lunetta Savino, Branko Đurić, Maurizio Fanin, Anita Kravos, Valentina Munafò, Simonetta Solder
Jezik: slovenščina, italijanščina
Festivali, nagrade: Vesna za najboljši scenarij (FSF Portorož); nagrada za najboljšega igralca/igralko - Boris Cavazza, nagrada za celovečerni film, nagrada za tujejezični film (California Women’s Film Festival); nagrada za celovečerni film (K3 Film festival, Avstrija)
Distribucija: Fivia
Slabo vreme, ukrepi NIJZ in dodatne informacije:
V primeru dežja in slabega vremena bodo dogodki prestavljeni v Stolp Škrlovec.
Informacijo o prestavitvi bomo objavili na socialnih omrežjih na dan dogodka.
V Stolpu Škrlovec lahko po ukrepih NIJZ sedi 50 ljudi, zato vas prosimo za razumevanje in prilagodljivost. Bodite na projekciji filmov nekaj minut prej, da si boste zagotovili sedišče.
Če bo film predvajan na Vovkovem vrtu, bomo v začetku poletja počakali nekaj minut na temo. Na vrtu bodo blazine, za bolj prijeten ogled si prinesite svoja sedišča, blazine, deke itd.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila