torek, 1. 12. 2020
spletna platforma Zoom
družbena koreografija v III. življenjskem obdobju
Torek, 1. december ob 19h
spletna platforma za konference ZOOM
" Če je slovenska Adria ostala prizemljena, mi še vedno letimo. Dokaz, da kapital lahko propade, ostane edino kultura."
Nov sklop umetniških delavnic za predstavnike tretjega življenskega obdobja je imel tokrat fokus na moški populaciji, ki se tovrstnih izobraževanj precej manj udeležuje. Sogovorniki bodo skozi historični vidik delili spomine na Kranj in nam osvetlili zgodbe ter izkušnje Kranja skozi individualno vizuro. Tokratni spomini bodo iniciirani skozi stare mestne fotografije, ki so jih udeleženci prinašali s seboj, z njimi pa pripovedovali svoje zgodbe. Intervjuje je pripravila Jata izkušenih ptic. Ob posnetih zgodbah letalcev pa vabimo tudi gledalce, da se nam pridružijo s svojo fotografijio in / ali zgodbo Kranja. Dogodek bomo izvedli preko aplikacije ZOOM.
Strokovna mentorja in samostojna kulturna ustvarjalca Ajda Tomazin in Rok Kravanja imata glavni namen kontinuiranga odpiranja predalov različnih umetniških praks v namen približevanja, razumevanja in vprašanja dojemanja sodobne umetnosti starejšim.
PRIJAVA: 
Pišite nam na rezervacije@layer.si ali odprti.predali@gmail.com. V zadevo napišite prijava na Jato izkušenih letalcev. Pred dogodkom boste dobili povezavo za prijavo do ZOOM-a, s katero se prijavite v spletni dogodek, si nadenete slušalke in uživate.
Jata izkušenih letalcev je nastaja v produkciji Zavoda Odprti predali s finačno podporo Mestna občine Kranj.
Partnerja pri projektu: Layerjeva hiša (Zavod Carnica) in ustvarjalci FB strani Kranj na starih forografijah.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila