Mag. Ajda Tomazin

Jata izkušenih ptic: Umetniške delavnice za seniorje

torek, 9. 04. 2019
| 09:30
| 11:00
Stolp Škrlovec

Jata izkušenih ptic (Družbena koreografija v III. življenjskem obdobju)

Umetniške delavnice za seniorje

Stolp Škrlovec
Torki in četrtki: 9., 11., 18., 23. in 25. april, od 9.30-11h
Torek, 16. 4., od 13h-15h
Vstopnine ni
Vabljeni na plesno-gledališke delavnice Družbena koreografija v III. življenjskem obdobju, ki bodo potekale v okviru nastajanja plesno-gledališke predstave Jata izkušenih ptic. Naučili se bomo umetniškega izražanja skozi telo, ustvarili in vadili plesne in gledališke kompozicije ter si pripovedovali zgodbe. Na podlagi preizkušenih tehnik, bomo kot jata ptic prejadrali in z očmi skupnega telesa kreirali zgodbo, ki bo združevala in spajala izkustva, spomine in nove uvide udeležencev. Izkustva in opažanja bomo prelili tudi v uprizoritev bolj klasičnega formata, odersko postavitev v plesno - gledališki predstavi Jata Izkušenih ptic, ki bo imela premiero jeseni 2019.
Delavnico vodi koreografinja in oblikovalka Ajda Tomazin.
Mag. Ajda Tomazin (1986) je leta 2011 je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani diplomirala pri mag. Tanji Pak in mag. Milanu Eriču. Leta 2010 je vzporedno študirala filmsko in televizijsko montažo na AGRFT, leta 2014 pa na Inštitutu za Aplikativne gledališke znanosti na Univerzi v Giessnu v Nemčiji zaključila magistrski študij Koreografije in performansa pri prof. dr. Bojani Kunst. V času akademskega študija in po njem je s svojimi deli (keramika, fotografija in unikatno oblikovanje) sodelovala na številnih skupinskih in samostojnih razstavah. Več let je delala kot koreografinja (Schauspiel Frankfur, KD Qulenium), razvija interdisciplinarne umetniške projekte ter je z lanskim letom pričela delati na avtorskem projektu Družbena koreografia v III. življenskem obdobju. Je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka sodobnih umetnosti – oblikovalka, koreografinja. Deluje projektno med Slovenijo in Nemčijo.

http://ski.emanat.si/ajda-tomazin/

Partnerji pri projektu: Ajda Tomazin (zavod +), Ministrstvo za kulturo RS, Zavod Carnica (Layerjeva hiša), Ljudska Univerza Kranj, Prešernovo gledališče, Mestna občina Kranj

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila