Javni poziv PRIHODNOST HRANE [pH]

torek, 9. 11. 2021
- četrtek, 20. 01. 2022
Mergentalerjeva ulična galerija
POZIV K AKCIJI
Odprt poziv za umetnice_ke in oblikovalke_ce
/ / / /                             \ \ \ \
PRIHODNOST HRANE  [pH] 
\ \ \ \                             / / / /
Zavod Carnica v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom objavlja razpis za predstavitev projektov v letu 2022 v Mergentalerjevi ulični galeriji in v digitalni galeriji na spletni strani layer.si na temo Prihodnost hrane.
Prijave sprejemamo do vključno 20. januarja 2022.
Prijavite se prek povezave - prihodnost hrane.
Layerjeva hiša in TAM-TAM Inštitut k sodelovanju v uličnem razstavnem programu v letu 2022 vabita vse umetnice_ke in oblikovalke_ce. Vabljeni ste vsi, ki bi želeli svoja dela v mediju družbeno kritičnega plakata razstavljati v Mergentalerjevi ulični galeriji v Kranju. V letu 2022 raziskujemo vprašanja, ki se dotikajo odnosa do hrane, trajnostne naravnanosti, alternativnih oblik prehranjevanja, onesnaževanja, ki ga povzroča prehrambena industrija, krožnih ekonomij, veganstva, užitne embalaže, zero-waste konceptov, samooskrbe in svetlejše prihodnosti.
Kaj bo na naših krožnikih čez 5 let? Bodo burgerji na osnovi črvov, žuželke z visoko vsebnostjo beljakovin, meso, vzgojeno v laboratoriju, rastlinske alternative mesu in alge na globalnem meniju večine ljudi? V želji po zagotavljanju prehranske varnosti, preprečevanju pomanjkanja hrane in podhranjenosti, izogibanju nestrpnosti do hrane in alergijam, zaščiti svetovne biotske raznovrstnosti, zavzemanju za etično pridelavo hrane in zmanjševanju krutosti do živali bodo te vrste inovacij na neki točki verjetno nujne.
Na vas se obračamo za vaša mnenja, vaše poglede in vaše odgovore na zgornja vprašanja.
Vabimo vas, da obravnavate temo razpisa v odnosu do svojega lokalnega okolja. Razpis je odprt za posameznike in skupine, ki delujejo na področju vizualne umetnosti in oblikovanja. Izbrani projekti bodo razstavljeni v javnem prostoru v obliki 3 večjih plakatov ter na spletu.
PRIJAVA:
Predlagan projekt mora biti pripravljen na objavo na spletu, zato vaša dela sprejemamo v digitalni obliki (fotografije, ilustracije, animacije, besedila …). Vsak projekt mora vsebovati tudi 3 vizualne rešitve za plakate, ki bodo razstavljeni v ulični galeriji (dimenzije 199×136 cm). Posamezniki ali skupine morajo priložiti še svoje kratke življenjepise in konceptualno obrazložitev projekta.
Vsak projekt bo v živo razstavljen v terminu enega meseca od marca do decembra 2021. Projekti bodo v obliki digitalne razstave predstavljeni tudi na uradni spletni strani Layerjeve hiše. V primeru izbora se prijavitelji strinjate, da organizator uporablja vizualne materiale za promocijo vaše razstave in cikla uličnih razstav.
Prijave sprejemamo do vključno 20. januarja 2022.
Prijavite se na povezavi – tule.
Za vse dodatno smo vam na voljo na elektronskem naslovu art@layer.si.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila