JG3O

četrtek, 25. 04. 2019
| 20:00
Stolp Škrlovec

JG30 (ex Jarc Gregorin trio)

Koncert v Stolpu Škrlovec

Četrtek, 25. april, ob 20h

Vstopnine ni

JG3O (ex Jarc Gregorin trio) je kvartet izvrstnih instrumentalistov, ki v svoji avtorski glasbi išče predvsem notranjo kvaliteto in lepoto. Svoje začetke črpa iz bluesa in rocka, a te okvire presega z inovativnimi obrati in skoki v druge žanre, ki segajo od balade, do countrya in celo progresivnega rocka. Večer z JG3O ni nikoli žanrsko enoličen.

Tokrat v Stolpu Škrlovec predstavljajo svoj dvojezični konceptualni prvenec Tja in spet nazaj – There & Back Again (2017), ki je požel obilo hvale in pozornosti med kritiki in glasbenimi uredniki. Vsekakor skupina, ki je v živo ne gre zamuditi.

O albumu

Prvenec skupine JG3O Tja in spet nazaj / There & Back Again je izšel septembra 2017. Razen pesmi ‘Leti’ Matjaža Jarca je vse pesmi napisal Jaka Jarc v času bivanja med Anglijo in Slovenijo. Plošča prenaša občutenja in razmišljanja o tem kaj pomeni dom, če bivamo zunaj matične države. Ta tema zahteva nekoliko zahtevnejšo obravnavo, zato je plošča konceptualno premišljena in za sporočanje uporabi vsa orodja, ki so na voljo, tudi raznolikost žanrov, ki se prepletajo v nekakšen progresivni blues. Plošča je bila posneta v studiu Hymnos, aranžersko produciral in editiral pa jo je kar avtor sam.

 

O bendu

Progresivno blues in rockovsko zasedbo JG3O tvorijo izkušeni glasbeniki, ki se že desetletja kalijo v Sloveniji in na tujem. Po vrnitvi iz Anglije je skupino ustanovil avtor, kitarist in pevec Jaka Jarc. Ritem sekcijo sestavljata Janez Moder (bas kitara) in Blaž Gregorin (bobni). Na violini pa zasedbo dopolnjuje akademska violinistka Ana Mezgec. Zasedba izhaja iz bluesa, a je z avtorskimi skladbami stopila daleč iz tega žanra. Nastala je inovativna zmes in se zlila v umirjeno, zelo komunikativno in žanrsko razgledano rockovsko glasbo, ki skuša ujeti razmerje med poslušljivostjo in komunikativnostjo pop glasbe na eni, ter pletenjem inovativnih detajlov in nepričakovanih glasbenih zapletov na drugi strani.

 

Zasedba:

Ana Mezgec, violina

Jaka Jarc, vokal, kitara

Janez Moder, bas kitara

Blaž Gregorin,  bobni

https://jg3o.com/

https://www.youtube.com/channel/UC_pJ4XfWSChfQL7v5-WQ-QA

https://www.facebook.com/JarcGregorinTrio/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila