nedelja, 5. 06. 2016
- ponedeljek, 6. 06. 2016
Stolp Škrlovec

Nedelja 5.6.

16.30 Škrlovec 3€ –  GIBOTRON - solo miniature  - produkcija KD Qulenium

Na Gibotronu se bodo s svojimi solo koreografijami predstavili ustvarjalci, ki delujejo v okviru KD Qulenium. Med njimi se bodo predstavili tisti, ki so se prvič srečali s svojim solo procesom, pa vse do posameznikov, ki imajo že nekaj kilometrine, državnih in mednarodnih nagrad.

 

19.00 Škrlovec 5/7€* –TERRA UMBILICUS (Daniel Petković)   – avdiovizualna predstava - produkcija Zavod Emanat

Avdiovizualni plesni prvenec Terra umbilicus sprevrača norme, raziskuje spremenjena stanja zavesti in deviantne oblike obstoja. V oddaljevanju od izvorne kulture povezuje fragmente svobode, ljubezni, strahu, hedonizma, nemira, gnusa, pripadnosti in destruktivnosti. V preseganju lastnih zmožnosti in omejitev jih sklaplja v uprostorjeno gibalno meditacijo, umeščeno v spremenljivo odzivno vizualno in zvočno okolje, ki pulzira v ritmu abstraktnih šumov in zabrisanih podob.

Scenarij, generativna video okolja, scenografija: Urban Belina
Glasba: Evano
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Janko Oven
Svetovanje in pomoč pri kostumu: Andreja Kovač
Fotografije: Nada Žgank

Izvršna produkcija: Sabina Potočki
Finančna podpora
: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

 *Z nakupom ene vstopnice vstop možen na obe predstavi večera.

21.00 Škrlovec 5/7€* -  THIS IS NOT A LOVE SONG (Matej Kejžar in Josipa Štulić)  – predstava – producent Danijel Popović , koproducent Žiga Predan

This is not a love song je duhovni energetski napitek, napolnjen z gibom, ki deluje kot ojačevalec posameznikovega notranjega sveta. To je ples, ki sebi dopušča biti odplesan in srečen. Gre za izvedbo, ki se smeje, ki je radovedna, njena percepcija pa se nahaja izven polja možnega. Domišljija, glamur in abstrakcija nas kličejo v naivni in krhki svet izvajalke, ki pleše in poje, medtem ko njen glas postaja orožje za boj proti današnjim strukturam. Osvobajajoč se teh struktur, izvajalka uteleša slovansko čarovnico našega časa.

Koncept: Matej Kejžar
Koreografija in izvedba: Josipa Štulić
Scenografija: Ivana Štulić

Solo je posvečen ženskam iz Josipine družine.

Predstava je nastala v sodelovanju s Hrvaškim inštitutom za gibanje in ples preko rezidence Zagrebškega plesnega centra. Projekt je sofinaciralo mesto Zadar.

*Z nakupom ene vstopnice vstop možen na obe predstavi večera.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ponedeljek 6.6.

10.30 Škrlovec (vstop prost) – KRICKRAC, TO SEM JAZ? vizualno-plesno-gledališka predstava za dojenčke in otroke do 6 let - (Katja Kähkönen, Mateja Ocepek, Katja Povše, Sanja Tropp Frűhwald)   Produkcija: Plesni Teater Ljubljana, AEIOU; koprodukcija: VRUM

Krickrac, to sem jaz! je igriva in poetična vizualno plesno-gledališka predstava za najmlajše. Je študija o tem, kako majhni otroci dojemajo sami sebe na različnih stopnjah svojega razvoja. Z odraščanjem se vse bolj zavedajo svojega telesa. Bistveno je, da jih podpiramo pri razvoju zdrave telesne samopodobe. Predstava vizualno temelji na risbah, na katerih so otroci risali same sebe v prvih šestih letih svojega življenja. Gre za zgodbo o samospoznavanju: Sem. Zmorem. Za odo telesu – za navdih in občudovanje.

Režija in koreografija : Katja Kähkönen, Sanja Tropp Frühwald

Soustvarjalki in izvajalki: Barbara Kanc, Tina Valentan

Scenografija in kostumografija : Mateja Ocepek, Katja Povše, Katja Kähkönen

Avtorica glasbe, vokal in tolkala : Zvezdana Novaković

Sodelujoči glasbeniki : Flavta - Suzana Menoni, Bariton saksofon  - Nina Rogina

Tonska tehnika: Mario Marolt & Andrej Hrvatin

Izdelava scene in kostumov : Mateja Ocepek, Katja Povše, Katja Kähkönen, Iztok Hrga, Danilo Pečar, Miha Zupan

Oblikovanje luči : Janko Oven

Program Plesnega Teatra Ljubljana sofinancirata Ministrstvo za kulture RS in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulture

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.00 Škrlovec 5/7€ –SREČA (NJE) – predstava (Ana Romih) – produkcija KD Qulenium

Mogoče jo srečaš in te prevzame...

Mogoče jo srečaš in ti vzame...

Mogoče jo srečaš, da ti da vse.

Mogoče je njena, tvoja, moja ali najina.

Mogoče je vsakdanja ali zunanja.

Mogoče je nimaš, pa bi imel, da ti da vse, da verjameš, da je…

Predstava Sreča(nje) temelji na ritualističnem iskanju ekstatičnega stanja. Na odru se zgodi odnos med realnostjo in iluzijo, meje med enim in drugim se zabrišejo. Performerka uporablja svoje telo, glas in gibanje kot orodje za doseg stanja čiste sreče ter znova in znova postavi pod vprašaj iskrenost tega trenutka.

Izvedba: Katja Kušar

Koreografija: Ana Romih

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila