Andrej Kokot

Kantavtorski večer: Andrej Kokot

petek, 22. 02. 2019
| 20:00
Stolp Škrlovec

Andrej Kokot, protestni pevec

Andrej Kokot se je kot glasbenik rodil na pragu osemdesetih, ko se je obetavno začenjalo desetletje sprememb. Taka je (bila) tudi njegova glasba ali še bolje, taka so (bila) njegova sporočila. Začel je s Kladvi, nadaljeval kot protestni pevec - kantavtor in vztrajal do začetka drugih karier sredi osemdesetih. Po dolgoletnem zatišju je sramežljivo znova vzniknil v letu 2008, ko je ugotovil, da so mnoge njegove pesmi še vedno aktualne. Čeprav so nastale tudi pred več kot tridesetimi leti, ko jih je pisal v nekem drugem času za njegovo generacijo, so danes ponovno aktualne za generacijo njegovih otrok, ki so na popolnoma enakih življenjskih prelomnicah, kot je bil v tistem času sam. Leto 2018 je zaključil z izdajo samostojnega albuma Et tu, Brute, ki podčrtuje njegovo intenzivno delo v vlogi pevca, pesnika in v zadnjem času tudi pisatelja. Je udeleženec literarnih festivalov in prejemnik literarne nagrade Črtica za tretje tisočletje. Nastopa doma in v tujini, predvsem na območjih bivše Jugoslavije. Ustvarja v slovenskem in srbskem jeziku.

Andrej Kokot je frontman skupine Jahači revolucije in vokalno-govorni del dueta z Boštjanom Sokličem (Tantadruj, Jezdeci škrlatne kadulje) v glasbeno-literarno izobraževalnem projektu Zaigrajmo pesnike. Piše pesmi, kratke zgodbe, dramska besedila in aforitme ter zaključuje svoj prvi roman.

Stolpu Škrlovec nam bo Andrej Kokot predstavil svoj novi album Et tu, Brute, izdan decembra 2018, za katerega pravijo, da prihaja z zamudo, a ob ravno pravem času. Zamudo gre pripisati Andrejevemu dolgoletnemu kulturnemu molku, a kot pravi sam: »Zdaj ni čas za sajenje rožic. Udariti je treba po mizi, dokler jo še imamo pred sabo. In kaj na njej.«

Spletna stran: https://protestsinger.wordpress.com/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila