četrtek, 9. 07. 2020
- nedelja, 9. 08. 2020
Layerjeva hiša
KAOS 2020: About tomorrow / O jutri
Layerjeva hiša
9. 7.-9. 8. 2020
Odprtje: Četrtek, 9. julij
ob 13h: Voden ogled po razstavi
ob 20h: Uradno odprtje
❥ MEMORIES / SPOMINI
KAOS rezidenčni umetniki:
Eva Mlinar
Karol Kuhar
Anja Kranjc
Lokacije: Layerjeva hiša, Stolp Škrlovec, Češnjev vrt, zid pred Mestno knjižnico Kranj
KAOS letos na umetniških rezidencah gosti tri domače umetnike, ki kolaž povezujejo z drugimi tehnikami, Eva Mlinar z ilustracijo, Anja Kranjc s kiparstvom, Karol Kuhar pa s pločevino in plastiko.
Eva Mlinar se na razstavi predstavlja s kolaži in ilustracijami za knjigo "Vinjete straholjubca" pisateljice Eve Mahkovic ter "The Architecture Diaries", ustvarjenih za razstavo v Londonu. Na rezidenci ustvari tudi stensko poslikavo - kolaž, ki bo na ogled na delu zidu pred kranjsko knjižnico in se bo naslanjal na motiviko kranjskega umetnika Marija Preglja. Prepoznaven likovni slog se v njenih delih prepleta z vsebinami, ki jih ljubiteljsko raziskuje, kot so stari zemljevidi, Bližnji vzhod in srednji vek.
Anja Kranjc v seriji Nevidno vidno ustvarja figure ljudi, z različnimi materiali, kot so vosek, papir, pesek in mavec, pa oblikuje telesa, ki pripovedujejo zgodbe občutkov posameznika, ki ga upodobi. Na rezidenci ustvari kip, ki bo na ogled na Češnjevem vrtu Layerjeve hiše. To bo njena šesta kiparska postavitev v javnem prostoru. Kranjc je za svoje dosedanje delo prejela več nominacij in nagrad, med drugimi študentsko Prešernovo nagrado (2006).
Karol Kuhar v Fragmentih nekega časa iz peska, pločevine, plastike in drugega potrošnega materiala gradi oblike, ki pričajo o začaranem krogu življenja. Kuharjevi kolaži bodo na ogled v galeriji Layerjeve hiše, na prostem pa se predstavlja s kolažem velikega formata, prav posebnimi vrati in veliko ptico, ki bo bdela nad Kranjem. Kuhar je za svoje delo prejel številne nagrade, kot zadnjo odkupno nagrado Mestne občine Ptuj na Ex tempore karnevalu (2020).
Produkcija: Zavod Carnica
Koprodukcija: Inštitut TAM-TAM, Prešernovo gledališče Kranj
Sofinancira: Mestna občina Kranj

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila