Katja Kovše

Katja Kovše: Risarije

petek, 17. 12. 2021
| 16:00
| 18:00
Galerija Mahlerca
Galerija Mahlerca
17. 12. 2021–29. 1. 2022
Vabljeni na samostojen ogled razstave od 17. decembra dalje.
S seboj imejte veljavno potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.
Avtorica razstave Risarije Katja Kovše zase pravi, da jo je za svet stripa v prvi vrsti navdušil Tomaž Lavrič, saj je njegov izraz tako raznolik in mnogoplasten. Enkrat popolnoma poenostavljen in shematiziran, drugič kompleksen v svojih linijah, oblikah in prostoru. V svetu stripa se je našla sama, pravi pa, da je svet stripa tak, da vsakdo lahko najde nekaj zase. Barva ali črnina, shematizacija ali čisti realizem, preprostost ali kompleksnost. Humor, realnost, ciničnost, pravljica.
V njeni risbi najdete komične situacije in igre s silhuetami, svetlobo in senco, pozabljene slovenske mite in legende, predvsem pa njena dela odsevajo močan pridih avtoportretnosti. Zadnje karantensko leto je prineslo nove stripovske upodobitve, ki so komično in naivno pogledovale na situacijo in le-te predstavlja na razstavi v Layerjevi hiši.
______________________________

Katja Kovše (1993) je ustvarjalka in likovna pedagoginja, ki jo zanimajo raznovrstna likovna področja. Leta 2019 je zaključila magistrski študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, istega leta pa prejela tudi študentsko Prešernovo nagrado. Razstavljala je na skupinskih grafičnih in stripovskih razstavah v Mariboru, Ljubljani in Beogradu, samostojno pa se je s stripi, grafikami ali slikami predstavila v Gornjem gradu, Kamniku, Kranju, Vitanju in Celju. Sodeluje na stripovskih sejmih in natečajih, ustvarja stenske poslikave ter s svojimi ilustracijami in oblikovanjem sodeluje v različnih kreativnih projektih. Trenutno poučuje na OŠ Lava v Celju.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila