Maruša Štibelj, Eva Mlinar, Klara Polajnar, Črt Štrubelj, Jernej Žumer
četrtek, 13. 08. 2020
- sobota, 5. 09. 2020
Mergentalerjeva ulična galerija
Maruša Štibelj, Eva Mlinar, Klara Polajnar, Črt Štrubelj, Jernej Žumer: Kolo / Bicycle (2020)
Mergentalerjeva ulična galerija, TAM TAM mestni plakati in Layerjeva hiša
13. 8.-5. 9. 2020
Kolo - krog, eden izmed štirih temeljnih simbolov, nima ne začetka in konca, je absoluten, magično sredstvo zaščite in označevalec popolnosti. V treh skupinskih kolažih, ki tematizirajo kolo, se Maruša in prijatelji dotaknejo še realnosti trenutnega slovenskega političnega prostora, kjer je kolo kot sredstvo transporta in rekreacije dobilo pomemben družbeni naboj. Postalo je demonstrativno sredstvo, ki omogoča upoštevanje koronametra.
Eva Mlinar & Maruša Štibelj: Ženske na kolesu 
Slovenski kolesarji in kolesarke, ki so v nekaj aktivnih petkih postali pravo gibanje, seveda niso prvi demontrantje na kolesu. Kolo kot sredstvo za svobodo in emancipacijo žensk so izbrale že sufražetke. Eva in Maruša na prav posebna, za vsako osebo značilna kolesa, postavita različne ženske, ki so pisale zgodovino.
Klara Polajnar, Črt Štrubelj & Maruša Štibelj: Kólo časa
Črt, Klara in Maruša se z zavedanjem minevanja časa v svojem delu poigravajo s podobnim konceptom kolesa življenjskega ciklusa. Skozi oči in občutke mladenke v središču, ki na monociklu opazuje svoje življenje, se tudi mi, gledalci, zavemo, na katerem kazalcu je trenutno nastavljena naša ura.
Jernej Žumer & Maruša Štibelj: KoloNoskopija
Skupinski kolaž KoloNoskopija predstavlja vpogled v notranjost sistema, v premikanje kolesja. Veliki krožni mehanizem se premika naprej, v večni razvoj. Predelava starih simbolov v nove obljublja izčrpavanje preteklih vzorcev in oblikovanje novih.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila