Kombo C

Kombo C

petek, 14. 06. 2019
| 20:30
Terasa Kavarne Layer

Kombo C
Terasa Layerjeve hiše
Petek, 14. 6., ob 20.30

Vstopnine ni

Koncert zasedbe in šole Kombo C na Terasi Layerjeve hiše bo v luči predstavitve najnovejšega albuma Petelin iz Noznega (2019).

Šola in zasedba Kombo C delujeta v okviru KUD Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica po programu, ki ga je Zlatko Kaučič priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije, z namenom ustvarjati glasbo zunaj klišejev sodobne popularne produkcije in na oder Zvočnih izvirov pripeljati spontanost, ustvarjalnost in čistost glasbe. Intenzivni program združuje tehniko, improvizacijo, igranje avtorske glasbe, osvajanje koncepta harmonije ter skupinsko delo v Kombovih zasedbah. Glasba, ki nastaja, je ustvarjalna in teži k multidirekcionalnosti – zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov.

Številne glasbene projekte šole Kombo spremljajo ciklusi koncertov z domačimi in tujimi glasbeniki. In prav to medsebojno in mednarodno sodelovanje je pomembno za še večjo kakovost in odprtost društva – za nove člane, projekte in druge umetnosti. Trenutno z zasedbo Kombo C sodeluje italijanski trobentač Francesco Ivone.

Iz šole Kombo so izšli glasbeniki, kot so Samo Šalamon, Vid Drašler, Jošt Drašler, Boštjan Simon, Jani Šepetavec, Marko Lasič, Gal Furlan, Vitja Balžalorsky, Marek Fakuč ter številni drugi izjemni glasbeniki.

Do sedaj izdane plošče: Zvočni izviri vol.1 (2003), Skriti kotički svetlobe (2005), Biči (2008) , Zvočna polja za T.S. (2012), Hramo (2015), Rock Mi Monk (2017) ter najnovejši Petelin iz Noznega (2019).

Zasedba Kombo C :
Zlatko Kaučič – Umetniški vodja
Tomi Novak – Bobni
Robi Erzetič – Bobni
Ajk Vremec – Kitara
Anton Lorenzutti – Kitara
Tilen Kravos – Kitara
Timi Vremec – Bas kitara
Francesco Ivone – Trobenta z efekti

https://www.facebook.com/zlatkokaucickombo/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila