Jadranka Juras Jazz Kvintet
petek, 2. 12. 2016
Layerjeva hiša

Jadranka Juras Jazz Kvintet “PARIS HONEY”

JADRANKA JURAS (vokal)

MILAN STANISAVLJEVIĆ (klavir)

ROBERT JUKIČ (kontrabas)

TOMAŽ GAJŠT (trobenta)

GAŠPER PERŠL(bobni)

Jadranka Juras je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Med samim študijem in po končanem študiju je posnela dve samostojni zgoščenki Anima in Sakura, kateri sta bili med slovenskim poslušalstvom in na radijskih valovih zelo dobro sprejeti (album Anima je bil med drugim razglašen tudi za album leta). Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov. V letošnjem letu je izdala svojo novo zgoščenko z naslovom “Paris honey” (Založba NIKA Records), tokrat z jazzovsko glasbo. Na zgoščenki se nahaja devet pesmi od katerih je osem jazzovskih klasikov, ter ena avtorska pesem, napisana za instrumentalni trio.

Pianist Milan Stanisavljević je pesmi povezal v glasbeno celoto, in sicer s svojimi subtilnimi aranžmaji in izjemnim občutkom za zvočno estetiko, ki je slišna tudi na njegovih obeh izvrstnih albumih Awakening in Sound Quest, kjer se predstavlja kot avtor glasbe in vodja Milan Stanisavljević tria. Poleg instrumentalnega tria, ki ga z Milanom tvorita še Robert Jukič za kontrabasom in Kristijan Krajnčan za bobni, se na albumu pojavijo tudi gostje, flavtistka Anja Burnik, saksofonist Lenart Krečič in kitarist Primož Grašič.

Na novem albumu Jadranke Juras se tako nahajajo pesmi, za katere se je odločila na podlagi njihovih besedil in občutenj oziroma odtisov, ki so jih skozi melodijo pustili v srcu in duhu. Večinoma gre za bolj melanholičen izraz, ki je dobro slišen tudi skozi njeno petje, saj je v dveh dneh, kolikor je potekalo snemanje, iskala tisti pristni izraz, ki zasleduje zgolj podajanje besedila skozi melodično zgodbo in zanemarja okvire tehničnih pravil.

Vstopnice:

predprodaja: 6 € (v kavarni, v Layerjevi aplikaciji, na emailu: info@layer.si)

na dan koncerta: 9 €

Koncert smo prestavili s 17. septembra zaradi slabega vremena. Decembrski koncert se bo odvil v dvorani Stolpa Škrlovec. Vsem, ki ste vstopnice kupili v predprodaji, bomo na blagajni v kavarni vrnili denar, lahko pa iste vstopnice uveljavite tudi za novi datum.

Hvala za razumevanje!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila