torek, 1. 12. 2020
- petek, 1. 01. 2021
Layerjeva hiša
December z Layerjevo hišo ☃
5.-23. december
Spletni kanali Layerjeve hiše
Leto 2020. Ko je nastopilo, smo mislili, da je (le) začetek novega desetletja. Prišla pa je nova realnost, nov pogled na utečen krogotok življenja, dve zaprtji javnega življenja, življenje na distanci, skupnost na ekranih. Vstopamo v njegov zadnji mesec, ki je tradicionalno obdobje zaključkov, analiz, presekov letnega delovanja, (ne)uspehov. Naj bo letos drugačen - naj ga bo samo veselje, upanje na boljši jutri, optimizem in olajšanje ob misli “Končno ga bo konec!”
V Layerjevi hiši vas vabimo, da ta poseben december preživimo skupaj, seveda brezstično, na varni razdalji - ne potrebujete mask, ne razkužil. Obljubljamo vam obilico novega znanja, novoletne ideje, obujanje spominov na skupna druženja in promocijo kulture lepega - naj bo z lepo besedo ali očem všečno fotografijo. Kot se za letošnje leto spodobi - na spletu.
Pripravljamo tople in okusne vsebine, ki vas bodo v času samoizolacije pogrele in vam pričarale decembrsko vzdušje kar doma. V predprazničnem času boste lahko s pomočjo virtualnih napotkov ustvarjali voščilnice v tehniki kolaža in modrotiska (cianotipije), praznične venčke, zavijali darila, pripravili okusno kuhano vino (ki bo na las podobno tistemu v Layerci) in se izmojstrili v pripravi veganskega tatarca za božično ali novoletno večerjo. Vmes pa postrežemo tudi z idejami za novoletna darila.
Preživite december leta 2020 v naši družbi - vzemite si čas za Layerjev brezstični december!
☃ Program:
5. 12: izdelava decembrskega venčka - napotki in navodila objavljeni tule.
9. 12: izdelava voščilnice s kolažem - napotki in navodila objavljeni tule.
12. 12: zavijanje novoletnih daril - napotki in navodila objavljeni tule.
17. 12: priprava kuhanega vina in hot whiskya - napotki in navodila objavljeni tule.
23. 12: izdelava veganskega tatarca - napotki in navodila objavljeni tule.
☃ Spletni kanali:

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila