KRAFFT Festival

torek, 15. 06. 2021
- nedelja, 20. 06. 2021
različne lokacije v Kranju

V Kranj junija prihaja nov, svež filmski festival. Ou jea!

Festival KRAFFT v osrednje gorenjsko mesto prinaša svetovne filmske (in televizijske) presežke na področju igre, "vidne in nevidne" ustvarjalce filmske produkcije, igralke in igralce, strokovnjakinje in strokovnjake s področja sedme umetnosti. Festival, ki je nastal v želji, da predstavi publiki igralsko umetnost znotraj avdiovizualnega področja, se začenja v Kranju, odpira pa velik potencial za mednarodno sodelovanje in prepoznavnost.
KRAFFT skozi filmske projekcije, predavanja, pogovore, okrogle mize, delavnice in družabne dogodke tako občo kot strokovno javnost vabi k raziskovanju in odkrivanju še neznanih osebnih, profesionalnih in družbenih prostorov igre, vabi k razmisleku in k premikanju mej znanega in sprejemljivega. Letošnja edicija v Kranju se bo zgodila med 15. in 20. junijem na najbolj nepričakovanih prizoriščih v starem mestnem jedru. No, pa tudi na tistih, ki jih že poznate :)
-- -- --- -- --
Festival nastaja v sodelovanju Mestne občine Kranj, Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI), Zavoda za turizem in kulturo Kranj in Zavoda Carnica, ter s podporo Slovenskega filmskega centra (SFC) in Zavoda za uveljavljanje pravic avtorjev, izvajalcev in producentov avdiovizualnih del Slovenije AIPA, K.O.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila