Lullabies for Daydreamers ∣ Festival KAOS

nedelja, 30. 06. 2019
| 21:00
Terasa Layerjeve hiše

Lullabies for Daydreamers ∣ Festival KAOS

Terasa Layerjeve hiše

Nedelja, 30. 6., ob 21h

Vstopnine ni

Lullabies for Daydreamers je avtorski projekt kitaristke Urške Supej, tokrat v sodelovanju z vokalistko Mašo But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v standardnih jazzovskihpop ter folk vodah in želi peljati sanjače tja, kjer se počutijo doma. Premierni koncert projekta je bil decembra 2018 v sklopu cikla Blue Planet Zavoda Etnika.

Urška in Maša avtorski glasbi, ki se nežno prepleta med poezijo, čisto standardnim jazzom, efekti, zvočnimi eksperimenti, radi dodata še kakšno priredbo skladb umetnikov, pri katerih navadno iščeta navdih (Nick Drake, Jeff Buckley, Laura Marling, Becca Stevens…) ali pa kak jazz standard v njunem aranžmaju. Na odru se jima pridružijo še kontrabas, bobni, trobenta/saksofon. Skladba Green eyes je bila leta 2017 izdana na albumu Jazzosledci vol.1 (v lastni produkciji Jazz Ravne in KMKC Kompleks 2016/2017).

Urška Supej je dvaindvajsetletna kitaristka iz Maribora. Svojo glasbeno pot je začela pri profesorici klasične kitare Kristini Marjanovič in nadaljevala pri profesorju Stane Hebarju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni Prvi gimnaziji Maribor je začela obiskovati program jazz kitare Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Urška redno sodeluje z različnimi jazz in pop zasedbami ter se izobražuje na mednarodnih delavnicah.

Maša But je uspešno končala šolanje iz flavte na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer se je začela izobraževati na področju petja pri profesorici Ani Bezjak. Trenutno je študentka Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu, kjer obiskuje jazz petje pri profesorici Caroline De Rooij. Sodeluje v različnih jazz in pop zasedbah, pri raznih projektih, prav tako pa se tudi redno udeležuje mednarodnih delavnic svetovno priznanih profesorjic in profesorjev.

Koncert Lullabies for Daydreamers bo v sklopu 2. mednarodnega festivala sodobnega kolaža KAOS, ki se bo med 28. junijem in 4. julijem odvijal v Layerjevi hiši in kulturni četrti Kranja.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila