Skupina MALAMOR
četrtek, 14. 12. 2017
Stolp Škrlovec

Koncert Malamor

četrtek, 14. december, ob 20.30h

Stolp Škrlovec

Vstopnina: 5 EUR

Skupina MALAMOR (v španščini: temna plat ljubezni) je nastala leta 2014 v Ljubljani. Malamor se nahajajo na razpotju kabareja, latina, swinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihadelije in garažnega punka. Sami svoj žanr kratko in jedrnato poimenujejo postglam retromex soul-punk. Leta 2016 je skupina izdala prvenec Viva la libertad! in se z njo podala na turnejo preko luže, v Mehiko. Z drugim albumom Daisy je bend še izdatneje začinil svojo ostrino. Zvok Malamor reže kot mačeta Ume Thurman v filmu Kill Bill in grmi kot avtomobil Kurta Russella v filmu Death Proof. Da, glasba Malamor je glasba za ljubitelje Quentina Tarantina in njegovih intenzivnih, čudaških, sprevrženih filmskih izbruhov. Je glasba, ob kateri tequila teče hitreje. Glasba ob kateri se golta habanero.

Malamor so:

Sanaa Taha – vokal
Luka Ropret – kitara
Jaka Hawlina – trobenta
Peter Baroš – klaviature
Blaž Celarec - bobni

O ALBUMU DAISY:

Album Daisy je nov izdelek peterice, ki jo ob avtorici pesmi in vokalistki Sanaa Taha sestavljajo prekaljeni glasbeniki Luka Ropret (kitara), Jaka Hawlina (trobenta), Peter Baroš (klaviature) in Blaž Celarec (bobni). Tako kot pri prvencu Viva la Libertad! (2016), je k zvočni podobi albuma prispeval legendarni Milan Cimfe iz praškega Sono Records, ki je v tem studiu sodeloval s številnimi glasbeniki svetovnega formata, tudi z Davidom Bowiejem.

OTRA PRIMAVERA – PRVI SINGEL Z DAISY: https://www.youtube.com/watch?v=GZMleOoDCHM
Otra Primavera je skladba, ki z zvočnimi kontrasti in prepletanjem različnih jezikov v besedilih uteleša Malamorjev glasbeni stil. Je skladba, ki govori o pričakovanju nove pomladi. To ni le pomlad, ko ozelenijo drevesa in ko sonce prežene zimo, temveč tudi notranja, intimna pomlad, ko se človek prerodi v sebi in šele tako zares oživi.

Povezave: 

https://www.facebook.com/Malamor-1517658605156183/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila