Marko Črnčec

Marko Črnčec [PIANOPOLIS 2021]

petek, 3. 09. 2021
| 21:00
atrij Pavšlerjeve hiše, Kranj
Marko Črnčec (SI)
Marko Črnčec je en izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki trenutno živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer ter  producent, zlasti v jazzu ter popularni glasbi.
Pri svojih rosnih šestih letih je svojo glasbeno pot začel z igranjem harmonike, kasneje pa jo je nadeljeval z igranjem klavirja. Leta 2005 je končal študij  klasičnega klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in leta 2009 z odliko in posebno pohvalo diplomiral na jazz oddelku Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.
Izdal je že 5 avtorskih zgoščenk jazzovske glasbe. Njegov album “Devotion” (2014, Whirlwind  Recordings) je največja jazz publikacija All About Jazz uvrstila med  enega izmed 20 najboljših jazz albumov na svetu leta 2014. Njegov zadnji album “Place To Live” je izšel marca 2019 pri renomirani založbi Fresh Sound New Talent. Črnčec skupaj z nizozemskim basistom Jorisom Teepejem ter  legendo jazzovske glasbe Billyjem Hartom (Miles Davis, Herbie  Hancock, The Cookers) sestavlja kolaborativni trio CTH, s katerim so  leta 2019 izdali prvo ploščo The Brooklyn Sessions pri nizozemski založbi Jazz Tribes. Letos je postal član zasedbe odličnega ameriškega jazz kitarista Jonathana Kreisberga, s katerim so koncertirali tudi na Japonskem.
Trenutno se glasbenik pripravlja na izid novega ploščka z naslovom Roads, in sicer z Big bandom RTV Slovenija ter na koncertiranje s solo klavirskim repertoarjem, ki ga bomo slišali tudi na festivalu Pianopolis.
-- Vstopnice
Vstopnice so na voljo po festivalskih dnevih:
Četrtek, 2. 9.: https://bit.ly/denys-masliuk-pianopolis (5 €)
Nakup lahko opravite na spletni platformi olaii.com (direktne povezave so zgoraj), v katerikoli poslovalnici Trafik 3DVA, na bencinskih servisih OMV in v kavarni Layerjeve hiše (Tomšičeva ulica 32, Kranj).
Rezervacij za vstopnice ni.

Dogodek bomo izvedli po navodilih NIJZ, ki bodo veljala med 2. in 4. septembrom 2021.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila