Mladi Raziskovalci VI. – Domen Kužnar – +Disposition

petek, 10. 03. 2023
| 19:30
Stolp Škrlovec

Cikel rezidenc, koncertov in performansov Mladi Raziskovalci je namenjen vodeni vključitvi izbranega ustvarjalca mlajše generacije v profesionalna infrastrukturna in raziskovalna okolja. V letu 2023 je eden od ustvarjalcev v rezidenci violist Domen Kužnar, ki bo v Layerjevi hiši predstavil projekt z naslovom +Disposition.
V letu 2023, bo zasedba predstavljala opus novih del, ki bodo nastajali in se razvijali v sklopu večdnevnih rezidenc in nastopov. Ustvarjalec v rezidenci si je za snovanje vsebine in kompozicij projekta postavil vprašanja kot so: “Kaj struktura v kompoziciji je in kakšne so njene realizacije v glasbi? Kako razne specifike, kot so predmet, sporočilnost, kreativnost ali pomen, informirajo, sestavljajo, spreminjajo, nadgrajujejo samo strukturo in pripomorejo k razvoju kompozicije in posledično tudi glasbe? Kako to vpliva na razumevanje in percepcijo glasbe?”

Prihajajoča rezidenca z zaključnim nastopom je drugi dogodek programa Mladi Raziskovalci v letu 2023.

Nastopajoči:
Miha Sever - klavir
Arijan Mačak - saksofon
Špela Pokorn - klarinet
Anja Kralj - violina
Manica Slapšak - viola
Domen Kužnar - viola

Biografija ustvarjalca v rezidenci:
Domen Kužnar (roj. 1998) je violist in skladatelj. Trenutno opravlja študij viole na Akademiji za Glasbo na Univerzi v Ljubljani pri prof. Maji Rome. V sklopu izmenjave Erazmus+ je študiral na Islandski Univerzi za mmetnost pri profesorjih Þórunn Ósk Marínósdóttir in Svavi Bernharðsdóttir. Tekom študija se osredotoča na tehnično izpopolnjevanje in izraznost na inštrumentu, predvsem pa ga zanima repertoar sodobne in nove glasbe. Je član kvarteta Transposition String Quartet+ in ansambla .abeceda [ansambel za novo glasbo]. Njegovi mentorji so bili, med drugim: Nabuko Imao, Emile Cantor, Peter Barszony, Garth Knox, Atar Arad, Vincent Royer, Helfried Fister in Dré A. Hočevar.

 

Mladi Raziskovalci je program Inštituta .abeceda. Prihajajoča rezidenca in koncert potekata v sodelovanju z Layerjevo hišo. Program sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila