Monika Slemc

Monika Slemc: JOMO.FOMO.YOLO.

sobota, 17. 04. 2021
| 19:00
Galerija Layerjeve hiše
Fin-de-siècle #IV
Layerjeva hiša in Stolp Škrlovec
29. 3.-17. 4. 2021
Na razstavi Fin-de-siècle #IV se predstavlja pet umetnic mlajše generacije. Raziskovalni projekti v različnih medijih prikazujejo kvalitetno sodobno umetniško produkcijo avtoric, ki so v fazi izhoda iz študijskega procesa na samostojne umetniške poti.
Monika Slemc: JOMO.FOMO.YOLO. 
Galerija Layerjeve hiše
JOMO je kratica za Joy of Missing Out in opisuje užitek trenutka, ko se zavedno oddahnemo od družabnih dejavnosti - zlasti socialnih medijev - in uživamo v osebnem času. FOMO pa je, nasprotno, kratica, ki predstavlja strah, da zamujamo, kar se v družbi dogaja, Fear of Missing Out. YOLO je okrajšava za You Only Live Once in ponazarja trenutek, ko se zavemo, da živimo samo enkrat in da nam za posledice ni mar. Z uporabo aktualnega jezika družabnih medijev Monika Slemc v slikarski seriji združuje slikarsko tradicijo in različne možnosti, ki jih prinaša tehnologija. S preprostimi računalniškimi manipulacijami, ki jih prepleta na platna prevprašuje pristnost podob, ki zrcalijo naravno okolje.
Narava, pokrajine, ki so glavni motiv njenih del, avtorica ne slika v naravi sami, ampak jo fotografira in nato podobo na fotografiji prenese na platno. Sprašuje se, ali je njena umetnost zaradi tega sploh še pristna. Slika namreč zajem videnega, kot ga vidi fotoaparat telefona. A prav podobe s telefona so postale naša nova realnost, naša nova resničnost, ki ji zaupamo celo bolj kot resničnosti zunaj.
Monika Slemc (1994) zaključuje magistrski študij slikarstva na ALUO v Ljubljani, kjer je leta 2017 tudi diplomirala. Do sedaj je samostojno razstavljala v galeriji Meduza (z Nino Čelhar) in v Dobri Vagi, sodelovala pa je tudi na več skupinskih razstavah doma in v tujini.
– – – – –
– – – – –
Spletni kanali:
– – – – –
Galerije Layerjeve hiše so odprte od ponedeljka do petka med 11. in 13. ter med 17. in 19., v sobotah med 11. in 13. uro. Z željo po individualnem ogledu izven odpiralnega časa se nam oglasite na info@layer.si, kjer se bomo dogovorili za ogled razstav.
Glede na epidemiološke razmere ne bo uradnega odprtja razstave, bomo pa organizirali podaljšanje delovnega časa v torek, 30. marca, od 16h do 20h. Vabljeni!
–> Covid 19 –> Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost muzejev oziroma galerij končnim uporabnikom, je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posameznega uporabnika ali na enega uporabnika, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. V vseh prostorih je nujno vzdrževanje medosebne razdalje vsaj dveh metrov, upoštevanje navodil ekipe Layerjeve hiše in spoštovanje smeri ogleda. V notranjih galerijskih prostorih in zunaj (kjer ni možno zagotavljati medsebojne razdalje dveh metrov) je obvezna nošnja maske.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila