Gorazd Krnc

Nakonektana poezija: pesniški video

sreda, 9. 09. 2015

Nakonektana poezija je trajni projekt, ki povezuje vizualno, zvočno umetnost in poezijo v nove oblike umetniškega izraza. Skozi žive dogodke in kratke filme umetniki in pesniki sodelujejo pri dinamiziranju poezije in mešanju različnih umetniških žanrov.
Video poezija ni ilustracija pesmi, pač pa enakovredno spajanje zvoka, gibljivih podob in besed, ki vsak na svoji ravni pripomorejo k atmosferi kratkega umetniškega filma. Na razstavi so predstavljeni prvi trije kratki filmi, nastali s sodelovanjem video umetnice/ka in pesnice/ka.

Projekcije kratkih pesniških videov bodo prikazane na otvoritvi, ogledati pa si jih bo mogoče tudi v času razstave na dvorišču Layerjeve hiše.

Produkcija: Zavod Gulag
Koprodukcija: Layerjeva hiša
Projekt je podprla Mestna občina Kranj

VIDEO UMETNICI IN UMETNIK

Gorazd Krnc (r. 1973) je študiral slikarstvo ter diplomiral in magistriral iz videa na ALUO v Ljubljani. Sodeloval je na različnih samostojnih in skupinskih razstavah na Japonskem, v Senegalu, Južni Koreji, Braziliji, ZDA in Evropi. Delal je na lokalnih televizijah, trenutno pa predava na Fakulteti za dizajn v Ljubljani.

Maja Smrekar (r. 1987) je diplomirala iz kiparstva na ALUO v Ljubljani. Pri umetniškem delu jo zanimajo koncept življenja, povezovanje humanističnih in naravoslovnih znanosti, raziskovanje preteklosti in sodobnosti ter vzpostavljanje diskurzov o možnih realnostih v prihodnosti. Prejela je več nagrad.

Saša Spačal je umetnica, ki deluje na presečišču bioarta in intermedijske umetnosti. Razvija več različnih projektov, ki se osredotočajo na raziskovanje vmesnikov med tehnološkimi in biološkimi organizmi v sodelovanju z Galerijo Kapelica, Multimedijskim centrom Kibla in Ljudmilo.

PESNICI IN PESNIK

Ana Pepelnik (r. 1979) je pesnica in prevajalka. Izdala je tri pesniške zbirke in prevaja ameriško poezijo. Je špikerica na neodvisnem Radiu Študent in raziskovalka glasu v številnih dogodkih, recimo v mednarodnem projektu Metropoetica, še največkrat pa kot tretje kolo zasedbe CPG.

Peter Semolič (r. 1967) je študiral splošno jezikoslovje in sociologijo kulture na FF v Ljubljani. Piše poezijo, prozo, radijske igre, esejistične in publicistične članke ter prevaja iz angleščine, francoščine, srbščine in hrvaščine. Do zdaj je objavil trinajst samostojnih pesniških zbirk in za svoje delo prejel več nagrad.

Lucija Stupica (r. 1971) je pesnica, publicistka in oblikovalka interierjev, ki je za svojo poezijo prejela več nagrad. Izdala je tri pesniške zbirke, njene prevedene knjige so izšle v štirih državah. Sooblikovala je Festival Pranger. Živi na švedskem otoku Oaxen, Stockholm.

Vabljeni!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila