četrtek, 20. 08. 2020
Vovkov vrt
Četrtek, 20. avgust ob 21h
Vovkov vrt na gradu Khislstein
Vstopnina: ogled filmov je brezplačen.
Film nas postavlja v Rio de Janeiro, v leto 1950. Sestri Eurídice (Carol Duarte) in Guida (Julia Stockler) živita s konservativnimi starši in sanjata o drugačnem življenju, kot teče v njunem okolju: Eurídice bi rada postala pianistka, Guida pa išče veliko ljubezen. Ko Guida zanosi, oče v navalu jeze med sestrama prekine vse stike. To je začetek dolge ločitve žensk, ki nikoli ne izgubita upanja, da se bosta spet našli. Po režiserjevih besedah je film “tropska melodrama”.
Režija: Karim Aïnouz
Produkcija: Brazilija/Nemčija, 2019
Trajanje: 142 minut
Igralska zasedba: Carol Duarte, Júlia Stockler, Fernanda Montenegro, Gregório Duvivier, Bárbara Santos, Flávia Gusmão, Maria Manoella, António Fonseca, Cristina Pereira, Gillray Coutinh
Jezik: portugalščina
Festivali, nagrade: brazilski predstavnik za nominacijo za oskarja; glavna nagrada v sekciji Posebni pogled (Cannes)
Distribucija: Fivia
Slabo vreme, ukrepi NIJZ in dodatne informacije: 
V primeru dežja in slabega vremena bodo dogodki prestavljeni v Stolp Škrlovec.
Informacijo o prestavitvi bomo objavili na socialnih omrežjih na dan dogodka.
V Stolpu Škrlovec lahko po ukrepih NIJZ sedi 50 ljudi, zato vas prosimo za razumevanje in prilagodljivost. Bodite na projekciji filmihov nekaj minut prej, da si boste zagotovili sedišče. Če bo film predvajan na Vovkovem vrtu, bomo v začetku poletja počakali nekaj minut na temo. Na vrtu bodo blazine, za bolj prijeten ogled si prinesite svoja sedišča, blazine, deke itd.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila