Objem žirafe_ODPOVEDANO

četrtek, 20. 01. 2022
| 17:30
Stolp Škrlovec
Lutkovna predstava za otroke
20. 1. ob 17.30
Stolp Škrlovec
Zaradi bolezni v ansamblu predstava za otroke Objem žirafe v Stolpu Škrlovec ta četrtek (20. 1.) odpade. Nov datum sporočimo naknadno. Hvala za razumevanje.
Gledališka igra OBJEM ŽIRAFE je projekt, v katerem sozdružili moči strokovnjaki z različnih področij: mentorica Ksenija iz Krice Krace, glasbenica Urška Košir iz Stolpa Pungert, ilustratorka Tjaša Rebolj, pedagoginja montessori Ajda Kristina Vučajnk, NVC facilitatorka Marša Jović ter otroci iz Kajžice.
Osnovni namen gledališke igre je otrokom (in staršem) približati povezovalni jezik (NVC) oziroma žirafji jezik, ki temelji na sočutju do sebe in drugih. Gre za jezik, ki nam omogoča, da ugotovimo, kaj potrebujemo, kako se počutimo in kako lahko naredimo svoje življenje lepše; prav tako nam omogoča, da vse to prepoznamo tudi v drugih.
Medtem ko se odrasli takega jezika učijo na delavnicah in odmikih, bomo otrokom to področje predstavili na način, ki odgovori na njihovo potrebo po igri, zabavi in sproščenosti, verjamemo tudi, da se preko izkušnje gledališke igre in glasbe tematika usede globlje, kot če bi jo razložili le z besedami.
Zgodba govori o bratcu in sestrici, ki se spreta med igro. Najprej izrazita svojo jezo in frustracijo tako, da iz njiju bruhajo "grde besede"; temu rečemo razdiralni ali šakalji jezik. Žirafa pomaga tako, da nudi empatičen prostor za izraz teh čustev in ugiba, kaj pravzaprav potrebujeta otroka. Pomaga tudi poiskati rešitev, ki bo enako dobra za oba. Zgodba se zaključi s primerom spora, ki ga otroka rešita povezovalno, saj duh žirafe ostaja z njima v igri.
Cilji projekta so dvigniti zavedanje o tem, kako se pogovarjamo ljudje med seboj, koliko je nasilja v našem jeziku in tonu in predvsem o tem, da se običajno izražamo nejasno. Prav tako je cilj ozavestiti ljudi, da obstaja drug način komunikacije, ki je bolj jasen in nas bolj poveže - najprej s samim seboj in nato še z drugimi.
Vabljeni!
Vstop je prost. Prosimo za izpolnjevanje pogojev za obisk kulturnih prireditev aktualnih na dan dogodka.
Več informacij: info@pungert.si

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila