Ajda Tomazin

Od kapljice do oceana

sobota, 16. 02. 2019
| 11:00
Stolp Škrlovec

Od kapljice do oceana

interaktivna plesna predstava za najmlajše 3+

Stolp Škrlovec

sobota, 16. 2., ob 11h

vstopnine ni

Na začetku je veliko majhnih kapljic, ki domujejo v oblaku. Kmalu v daljavi zagledamo še dve kapljici, Žibi in Tabi, ki lebdita v zraku. Kmalu se pridružita drugim v oblaku, ki pa postane pretesen za vse, zasliši se grmenje in Žibi in Tabi poletita iz oblaka. Pristaneta na zemlji, kjer je vse drugačno kot na nebu. Tako se odpravita na razburljivo kapljično pot. S sabo povabita tudi druge kapljice iz oblaka. Ko jih je čedalje več kmalu postanejo potoček, se lovijo med kamenčki in ustvarjajo vrtince. Potoček kmalu preraste v reko, ta pa se izlije v ocean. Tam je še več kapljic kot na oblaku! Vendar jih med igranjem tako lepo greje sonce, da ponovno postajajo vse lažje in kmalu jih nese nazaj gor, nazaj proti nebu. In tako se njihovo potovanje začne znova.

Nova interaktivna predstava za najmlajše iz cikla Izkustvenega labirinta umetnosti je avtorski projekt samostojnih ustvarjalk mlajše generacije z različnih umetniških področij: Ajde TomazinTini Rozman in Mojce Špik. Nastal je v produkciji Hiše otrok in umetnosti ter združuje umetnost z znanostjo. Najmlajši tako preko prvin sodobnega plesa spoznajo vodni krog in zaplešejo skupaj s kapljicama, saj jih predstava preko igre spodbuja k ustvarjalnemu gibu.

Plesna predstava v Stolpu Škrlovec je spremljevalni program razstave mag. Ajde Tomazin Odprti predali v Galeriji Stolpa Škrlovec.

Zaradi omejenega števila mest so zaželjene prijave na rezervacije@layer.si.

avtorski koncept predstave: Ajda Tomazin, Tini Rozman, Mojca Špik

koreografija, režija in likovna zasnova: Ajda Tomazin
soustvarjanje in ples: Tini Rozman, Mojca Špik
avtorica glasbe: Ana Kravanja in duo Najoua

kostumografija in scenografija: Iztok Hrga
dramaturgija in oblikovanje svetlobe: Anže Virant
izdelava scenskih elementov: Marina Hrovatin
idejna zasnova projekta: Irena Rajh, Tadeja Pungerčar
produkcija: Hiša otrok in umetnosti
čas trajanja: 45 minut

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila