ponedeljek, 9. 11. 2020
- torek, 15. 12. 2020
Layerjeva hiša
πr KVADRAT 2021
RAZSTAVA SODOBNE KINETIČNE KERAMIKE
23. 4. - 16. 5. 2021
Layerjeva hiša in staro mestno jedro Kranja
Keramika kot umetniška oblika zaradi svojih obrtniških korenin do nedavnega ni zares prodrla v svet sodobne umetnosti. Tudi po zaslugi sodobnejših pristopov pri uporabi keramike pa lahko v preteklih letih v številnih galerijah sodobne umetnosti zasledimo keramične postavitve.
Layerjeva hiša poziva umetnike, da sodelujejo na razpisu za izbor kiparskih projektov, ki nagovarjajo sodobno prezentacijo keramike. Prijavijo naj dela, ki se jih lahko označi za prostorsko postavitev, instalacijo ali kinetično umetnost. Umetnike pozivamo, da raziščejo zanimive likovne rešitve prostorskih postavitev na področju kinetične umetnosti in instalacije, katerih glavni material je glina/keramika v kakršnikoli obliki ali stanju (žgana, nežgana, glazirana, neglazirana). Hkrati umetnike nagovarjamo, da raziščejo nove načine uporabe gline/keramike v sodobni umetnosti, predvsem uporabe keramike z izkoristkom lastnosti materiala. Tema poziva je prosta. 
Komisija bo izbrala do 2 projekta, ki bosta razstavljena v Galeriji Stolpa Škrlovec ali v javnem prostoru (staro mestno jedro Kranja).
Idejne skice/osnutke projektov ali že obstoječe projekte bo obravnavala komisija v sestavi: Marko Arnež, vodja Galerije Prešernovih nagrajencev, Kristina Rutar, kiparka in docentka na ALUO, in Nina Koželj, vizualna umetnica, kiparka in grafičarka ter kuratorka razstave πr kvadrat.
Komisija bo na podlagi prispelih prijav izbrala do 2 projekta, ki bosta prejela razstavnino v vrednosti 400 EUR bruto.

KRITERIJI OCENJEVANJA PRISPELIH DEL

- Izvirna zasnova glede na dano področje,
- vsebinska kakovost projekta,
- vloga gline/keramike kot materiala v delu,
- izvedljivost projekta in
- kakovost prezentacije projekta (umeščenost eksponatov v želen prostor, upoštevanje sodobnih trendov razstavne dejavnosti).
ČASOVNICA 
Prijavnice pošljite do vključno 15. 12. 2020.
Komisija se bo sestala 18. 12. 2020.
Avtorji boste o izboru obveščeni 6. 1. 2021.
Priprava in postavljanje del bo med 16. in 23. aprilom 2021.
Odprtje razstave v petek, 23. 4. 2021, ob 18. uri.
Razstava bo na ogled do predvidoma 16. 5. 2021.
---
Prijavnica za razstavo sodoben kinetične keramike πr KVADRAT 2021 vas čaka NA TEJ POVEZAVI.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu art@layer.si.
---
Razstava sodobne kinetične keramike, πr KVADRAT 2021 bo potekala v organizaciji Zavoda Carnica, ki upravlja z Layerjevo hišo, na ogled bo predvidoma med 23. aprilom in 16. majem 2021.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila