Ajda Tomazin

Odprti predali, zaključni dogodek z vodenim ogledom in plesnim performansom KD Qulenium

petek, 1. 03. 2019
| 19:00
Stolp Škrlovec

Pregledna razstava ODPRTI PREDALI avtorice mag. Ajde Tomazin zaobjema interdisciplinarna umetniška dela, ki so nastala med leti 2008 in 2018. Dela so s podpročij fotografije, oblikovanja keramike, modnega oblikovanja, oblikovanja nakita, interaktivne instalacije in uprizoritvenih praks. Razstava vzpostavlja odnose med vsebinami in estetikami posameznih del. Zavestno in potrpežljivo odpira predale različnih umetniških praks in na nevsiljiv način odpira percepcije umetniške misli.

Razstava na novo vzpostavlja odnose med umetnostjo v času in vabi k interakciji z obiskovalci. Vsebinsko je zastavljena kot cikel od odprtja do zaprtja in dveh vmesnih dogodkov - interaktivne plesne predstave za otroke in delavnice za starostnike. Na ta način razstava ostaja živa, avtorica pa predstavlja svoje delo še v obliki drugih ustvarjalnih praks. V predstavi OD KAPLJICE DO OCEANA najmlajši preko prvin sodobnega plesa spoznajo vodni krog, v raziskovalnem projektu DRUŽBENA KOREOGRAFIJA V III. ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU pa se Ajda Tomazin aktivno ukvarja z vprašanjem, kako približati dojemanje sodobne umetnosti starejšim.

Mag. Ajda Tomazin (1986) je leta 2011 je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani diplomirala pri mag. Tanji Pak in mag. Milanu Eriču. Leta 2010 je vzporedno študirala filmsko in televizijsko montažo na AGRFT, leta 2014 pa na Inštitutu za Aplikativne gledališke znanosti na Univerzi v Giessnu v Nemčiji zaključila magistrski študij Koreografije in performansa pri prof. dr. Bojani Kunst. V času akademskega študija in po njem je s svojimi deli (keramika, fotografija in unikatno oblikovanje) sodelovala na številnih skupinskih in samostojnih razstavah. Več let je delala kot koreografinja (Schauspiel Frankfur, KD Qulenium), razvija interdisciplinarne umetniške projekte ter je z lanskim letom pričela delati na avtorskem projektu Družbena koreografia v III. življenskem obdobju. Je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka sodobnih umetnosti - oblikovalka, koreografinja. Deluje projektno med Slovenijo in Nemčijo.

Zaključni dogodek z vodenim ogledom bo v Galeriji Stolpa Škrlovec. Pospremil ga bo plesni performans KD Qulenium.

http://ski.emanat.si/ajda-tomazin/
http://imaginationofexpectations.org/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila