Odprtje 10. mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj

petek, 1. 10. 2021
| 17:00
| 19:00
Layerjeva hiša
MFLU Kranj
10. mednarodni likovni festival Kranj
27. 9.-2. 11. 2021
Različne lokacije v Kranju
V letu 2021 odpiramo že 10. mednarodni likovni festival, ki se letos predstavlja s temo urbani pejsaž - razumeti naturo. Na festivalu sodelujejo 104 avtorji iz 26 držav.
Osrednja razstava je posvečena Zoranu Mušiču in Toshihiru Hamanu.
Na festivalu bo razstavljeno preko 300 likovnih del - slikarskih, kiparskih, grafičnih, instalacijskih, fotografskih in video del. nagrado ZDSLU za življenjsko delo prejme družina Zelenko, Karel, Rok in Nina Zelenko.
Glavno odprtje bo 1. oktobra ob 17. uri v starem mestnem jedru Kranja.
—–
Letošnje leto prinaša deseti jubilejni Mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj – ZDSLU 2021. Na kar smo lahko v Kranju ponosni, saj je skozi leta javnost spoznava, da je mesto postalo prepoznavno po kvalitetnih likovnih prireditvah.
Letošnji festival osmišlja temo Urbani pejsaž – Razumeti naturo, ki se dotika razumevanja narave in prostora skozi razvoj likovne umetnosti, od samih začetkov dojemanja življenja in do tega, kako ga dojemamo danes.
Predstavili bomo preko sto avtorjev iz šestindvajsetih držav Evrope, Azije in Amerike. Posebno razstavo bomo posvetili grafičnim delom Zorana Mušiča in japonskega umetnika Toshihira Hamana. Letošnjo nagrado na temo festivala je Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov podelila družini Zelenko – Karlu Zelenku, Roku Zelenku in Nini Zelenko. Ob tem bomo razstavili avtorje, ki so bili nagrajeni na mednarodno uveljavljenih likovnih manifestacijah, Prešernove nagrajence in bivše nagrajence našega festivala. Posebno pozornost namenjamo osrednji mednarodni razstavi, ki bo postavljena v prostorih Gorenjskega muzeja in nas bo seznanila z umetniško pahljačo avtorjev iz prostora Alpe – Jadran in Evrope. Predstavili bomo tudi mednarodni fotografki in video izbor. Veliko pozornost bomo namenili edukativnim prijemom z delavnicami in javnimi vodstvi, ki jih bomo organizirali v času festivala.
Mag. likovnih umetnosti Klavdij Tutta, umetniški festivala MFLU
—-
Spletni katalog razstav prelistajte na tej povezavi.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila