anez Puhar

Odprtje razstave: Pogled skozi žensko oko 2019

petek, 8. 03. 2019
| 20:00
Galerija Layerjeve hiše

Fotografsko društvo Janez Puhar: Pogled skozi žensko oko 2019

Galerija Layerjeve hiše

8.3. - 31. 3. 2019

 

Odprtje razstave: petek, 8. 3., ob 20h

 

Galerija Layerjeve hiše 8. marca tradicionalno prepušča prostor članicam Fotografskega društva Janez Puhar Kranj. Na razstavi bodo na ogled dela 14 fotografinj, ki imajo skoraj v celoti poetičnega in čustveno obarvanega skupnega imenovalca - vodo, v vseh mogočih oblikah in pojavnostih. Voda simbolizira čustva, zato jo občutljive, čustvene in čuječe duše ženskih fotografinj zavestno ali podzavestno v ta namen izkoristijo na svojih fotografijah. Aleksandra Jereb, Andreja Peklaj, Marja Kraljič, Maša Snoj, Špela Kurnik, Urška Wertl, Pika Doberlet in Biserka Komac so najmanj eno fotografijo posvetile vodni tematiki.

Druga predznaka letošnje razstave sta zasanjana spokojnost in občutek miru. Celo odtujena praznota velemesta Petre Puhar deluje spokojno. Andreja Teran je poiskala mir med menihi, Anuška Vončina ga je našla v Savani, Maja Krejan ga je iskala je v Toscani, Špela Kurnik pa v gorah. Tudi meglice Marje Kraljič, ki objemajo žareče drevo so miroljubne.

 

Mileno Kuhar, Mašo Snoj in Piko Doberlet so pritegnile živahne, oranžne barve in oblike, ki so vnesle več nemira, podkrepila ga je tudi vznemirljiva Zapeljivka Valerije Jenko.

 

Vse izbrane fotografije so likovno, kompozicijsko in barvno premišljene, avtorice pa s tenkočutnim opazovanjem sveta okrog sebe na njihov lasten način taisti svet predstavljajo publiki.

 

Razstavo je kuriralo Fotografsko društvo Janeza Puharja Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila