Odprtje razstave tekstilne umetnosti Zelena koreNit

torek, 7. 05. 2019
| 19:00
Layerjeva hiša

Zelena koreNit
Razstava tekstilne umetnosti
7. - 25. 5. 2019

❉ Torek, 7. 5., ob 19.00
Guilherme Maglio in Uroš de Gleria @Mergentalerjeva
Arijana Gadžijev, Anja Doblanovič Šešek, Nataša Druškovič @Layerjeva hiša
Mateja Premrl @Kèlekè
╰ ❉ ╮po odprtju vabljeni na koncert Yatanu, pesmi iz gozda @Terasa Layerjeve hiše

❉ Sreda, 8. 5., ob 19.00
Irena Gayatri Horvat in Simon Skalar: V gozdu spominov @Galerija Stolpa Škrlovec
╰ ❉ ╮pred odprtjem vabeljeni na predavanje Marjete Keršič Svetelj: Mitološka bitja – varuhi naravnega reda v našem ljudskem izročilu @Dvorana Stolpa Škrlovec

 Četrtek, 9. 5., ob 19.00
Gostujoča ustvarjalka v Kreativnicah: Anja Doblanovič Šešek, INTERIOR handmade @Kreativnice, Škofja Loka

❉ Sobota, 11. 5., ob 12.00
Razstava o dediščini Pirčeve barvarne in družine, realizacija Tatjana Dolžan Eržen, Gorenjski muzej, in Aljaž Primožič @Galerija na mestu

❉ ❉ ❉

Irena Gayatri Horvat in Simon Skalar: V gozdu spominov
S svojimi spomini hranijo današnja mesta sledove naseljevanja nekdaj pogozdenih prostorov. Skozi stoletja so se v spomine dreves vtisnile življenjske zgodbe, miti in legende Slovanov, Ilirov, Rimljanov, Slovencev … Slikarka Irena Gayatri Horvat in glasbenik Simon Skalar ustvarita multimedijski konglomerat podob, zvokov in čutov, ki jih gledalec doživlja ob sprehodu skozi gozd.

Arijana Gadžijev: Slovanka
Razstava kolekcije potiskanega tekstilnega nakita za dom in telo se navdihuje v slovanski folklorni umetnosti, v njenih rastlinskih vzorcih in motivih. Magistrica umetnosti s področja Tekstilnega oblikovanja raziskuje tipično cvetje in rastlinje, značilne za naš prostor
www.arijanagadzijev.com

Anja Doblanovič Šešek: Rastline in tekstil
Anja Doblanovič Šešek soustvarja z naravo. Njene posebnosti so naravno barvanje tekstila in ročni tisk, ki ga realizira s pomočjo rastlinja. Aprila nabrani listi zelišč, podrastja, grmovnic in dreves postanejo njene inspiracije za majske podobe na stenah galerije.
www.instagram.com/interior_handmade/

Nataša Druškovič: Odsev
Z razstavo ročno oblikovanega nakita in spremljevalnih fotografij se predstavi umetnica in oblikovalka unikatnega nakita, ki razstavlja kolekcijo kiparskih miniatur v obliki prstanov iz lesa, kovine in gume. S predstavljenim nakitom spoznavamo njeno interpretacijo prepoznavanja univerzalne govorice nakita.
www.facebook.com/natasa.druskovic/

Mateja Premrl: Ostanki
Samostojna ustvarjalka in oblikovalka tekstilij raziskuje stanje sodobne modne in tekstilne industrije ter zasičenost trga s poceni izdelki brez dodane vrednosti. Ob nastajanju kompozicij se zavestno ne obremenjuje z rezultatom, temveč se prepusti ustvarjanju in radovedno opazuje proces svojega dela.
https://mpremrl.wixsite.com/mateja-premrl

Guilherme Maglio in Uroš de Gleria: Bordura [TIPTIH]
Grafična oblikovalca ustvarita črkovno vrsto Bordura, ki je sestavljena iz delov vzorcev značilnih slovenskih narodnih vezenin. Z digitalizacijo tradicije oblikovalca na inovativen način oživita motive slovenskih tradicionalnih vezenin.
https://www.behance.net/UrosdeGleria
https://www.behance.net/magliogui

❉ ❉ ❉

Vabimo vas, da se udeležite tudi delavnic in drugih dogodkov majskega programa: Zelena koreNit

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila