Ingeborg Plepelits, Erwin Schwentne
sobota, 22. 09. 2012

Ingeborg Plepelits:

Slikarstvo / grafika
Rojena leta 1945 v Feldkirchnu v Avstriji. Slikarstvo in grafiko je študirala pri mag.R.Frankenbergerju, mag. H. Wallischu v Grazu in prof. A.F. Svoboda na Dunaju.

Dela in ustvarja na Dunaju in Grazu. Od leta 2006 je umetniški vodja galerije Centrum v Grazu in Društva likovnih umetnikov.
Imela je številne samostojne in skupinske razstave. Sodelovala je na ARTexpo v NewYorku, razstavljala v Innsbrucku, Grazu, Zagrebu, Mariboru ...

Erwin Schwentner:

Kiparstvo
Rojen v Grazu , leta 1945. Po diplomi na Pravni fakulteti se je v Grazu likovno izobraževal, ter se študijsko posvetil kiparstvu in oblikovanju keramike. Sodeloval na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Avstriji in v Evropi.

Redno se udeležuje  mednarodnih likovnih delavnic in simpozijev mdr. tudi v Sloveniji. V svojih delih najpogosteje upodablja portrete in figure na svojstven ironičen in grotesken način S poudarki in deformacijami nas nagovori, da se v svojem razmišljanju dotaknemo osnovnih eksistencialnih tem vprašanja življenja in smrti, ter številnih psiholoških stanj, ki so za avtorja nenehen in nepresahljiv vir navdiha.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila