Peter Fettich
petek, 11. 09. 2020
Layerjeva hiša
Fotografska razstava
Layerjeva hiša
11. 9.-27. 10. 2020
Odprtje: petek, 11. september, ob 19h
Fotografski projekt “Rispect the Boul” je nastajal med leti 2013 in 2018 ter se leta 2019 manifestiral v obliki avtorske fotoknjige z istoimenskim naslovom. Fotografije prikazujejo izkušnjo subkulture skejtanja in v ospredje postavljajo življenja in odnose posameznikov, ki se gradijo v specifičnem družbenem okolju ter posledično ustvarjajo fizične prostore sobivanja. Cilj projekta je osvetlitev zmožnosti človeškega kolektivnega ustvarjanja in grajenja prostorov, ki nam omogočajo svobodo in delovanje v okviru lastnih in skupnih interesov. Neposredno iz tega izhaja motivacija za prikaz tovrstnih praks, ki nas napeljujejo k razumevanju, da je homogenost človeškega sodelovanja lahko učinkovitejša od izrazite individualističnosti.
Peter Fettich (1979, Ljubljana) se s fotografijo ukvarja že od leta 1998. Končuje dodiplomski študij fotogafije na Visoki šoli za storitve (VIST) v Ljubljani, kjer sočasno deluje tudi kot asistent v fotografski temnici. Septembra 2019 je v samozaložbi izdal svojo prvo fotoknjigo z naslovom Rispect the Boul. Svoja dela je predstavil na več samostojnih in skupinskih razstavah med drugim: Rispect the Boul (Galerija TIR, Nova Gorica, Slovenija, 2020, samostojna), Rispect the Boul (Roundabout festival, Berlin, Nemčija, 2019, skupinska), What others see far, I leave behind (Vladimir Film Festival, Fažana, Hrvaška, 2019, skupinska), Photosheets (Predstavitev zinov iz sr. Evrope, Photon, Ljubljana, Slovenija, 2019, skupinska), “Gluck auf Raibl” (V okviru Peter Rauch: Pavilion MSUM, Ljubljana, Slovenija, 2017, samostojna), ISO0 (Zaklonišče pod argentinskim parkom, v sklopu EMOP - European Month of Photography, skupinska). Serija “Gluck auf Raibl” je dobila 2. nagrado na festivalu Trieste photo days, Trst, Italija, 2018.
https://www.peterfettich.com/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje brskanja in za zagotavljanje pravilnega delovanja strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani potrjujete in sprejemate uporabo piškotkov.

Sprejmi vse Sprejmi samo potrebne