Petja Kolenko

PETJA KOLENKO: ZAMISLI ŽIVOT U RITMU MUZIKE ZA PLES

petek, 4. 12. 2020
- četrtek, 31. 12. 2020
Mergentalerjeva ulična galerija
O RAZSTAVI
Glasbeno obarvani kolaži Petje Kolenko so rezultat prevajanja glasbenih besedil oz. likovna uresničitev glasbene vsebine. Glasbena besedila so komunikacija z okolico in metafora za marsikatero misel ali občutek. Skozi glasbo in besedila avtorica izrazi nebesedna telesna in čustvena stanja, asociacije na skrite želje ter spomine.
Na ulični razstavi bo prikazanih pet kolažev. Vsi so ustvarjeni z recikliranimi materiali, s čimer želi Kolenko izpostaviti svoj pogled na družbeno in okoljsko problematiko. Tehnika z likalnikom termično obdelanih odpadnih plastičnih mas (plastične vrečke, folije, plastična embalaža) stilsko odgovarja avtoričinemu likovnemu izrazu. V nekaj primerih v kolažih lahko opazimo tudi odpadne glasbene medije in njihove dele.
O AVTORICI
Petja Kolenko je študentka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrsko delo. Udeležila se je skupinske razstave Grče nežnosti v Muzeju Špital v Gornji Radgoni (2020), samostojno pa razstavljala v Galeriji Channel Zero na Metelkovi (2019), baru Du Bop v Ljubljani (2019), hostlu Tresor v Ljubljani (2018), galeriji Odprto obrobje MiKK v Murski Soboti (2018), galeriji Art Jurak v Logarovcih (2017), klubu Ziferblat v Ljubljani (2017) ter klubu Jalla Jalla na Metelkovi (2016). Poleti leta 2019 je bila ena izmed izbranih avtorjev na festivalu ulične umetnosti OHOHO v Zagrebu.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila