Bibi Erjavec

Portret entropije / Portrait of Entropy

sobota, 16. 01. 2021
- četrtek, 4. 02. 2021
Galerija Mahlerca
Portret entropije / Portrait of Entropy
“Portrait of Entropy” je fotografski projekt izdelan v okviru predmeta fotografija na ALUO pod mentorstvom Petra Raucha. Moj cilj je bil “portretirati” kemično reakcijo med njenim nastankom. Na uničen fotografski papir sem nanesla različne variacije kislin in baz, jih pustila burno reagirati 5 minut, nato pa papir razvila v domačem razvijalci-kafenolu. Nastal produkt je serija kemigramov na katerih je ujetih pet minut kvantnega kaosa kemijske reakcije, količina informacij, ki jih ni zmožna procesirati nobena obstoječa naprava. Kljub njeni neskončni kompleksnost, pa v popolnoma naključnih oblikah morda vidimo nam znane podobe-rentgensko sliko stegnenice, satelitsko sliko otočja, zvezdno meglico, staro, skoraj popolnoma zbledelo fotografijo na kateri je ostala le še rahla slutnja človeške figure... S projektom sem hotela združiti kemijo in umetnost in čez preprosto reakcijo nevtralizacije na fotografskem papirju prikazati vzemirljiv portret vesoljnega nereda-entropije in naše navade, da v samobrambi pred hladnimi, nepojemljivimi podobami sveta v njih slutimo več.
Bibi Erjavec je slovenska umetnica in znanstvenica. Leta 2019 je zaključila magisterij iz organske kemije, trenutno pa zaključuje podiplomski študij ilustracije na ALUO. Deluje na področjih stripa, ilustracije, animacije, konceptne ilustracije, skulpture in video iger, v svoja dela pa rada vključuje elemente humorja, zgodovine in znanosti. V preteklem letu so bila njena dela med drugim razstavljene na slovenskem bienalu ilustracije v Cankarjevem domu (Gobji Dvor), na študentski panorami Animateke in v sklopu perspektivnih mladih umetnikov ulične galerije TAM TAM (Codebreakers) v atriju narodne galerije in kongresnem trgu (Kofetarica), ter v kratkem v Mali galeriji (Arsenic Green).
. . .
. . .
COVID-19
Zaradi trenutne epidemiološke situacije se iz dneva v dan spreminjajo pravila izvajanja razstavne dejavnosti. Način odprtja bomo delili po družbenih omrežjih. Razstavo si trenutno lahko ogledate iz terase Layerjeve hiše vsak dan:
od ponedeljka do petka med 17. in 19., 
sobotah pa med 11. in 13.
Spletni kanali:

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila