Poslikava glinenih lončkov

torek, 16. 04. 2019
| 16:00
| 17:00
Layerjeva hiša

Poslikava glinenih lončkov

Delavnica v sklopu Festivala keramike Kroginkrog

Layerjeva hiša

Torek, 16. april, od 16h-17h

Na delavnicah bomo na že žganih glinenih lončkih oblikovali svoje podobe in slikali pod mentorstvom dveh umetnic, Sare Hostnik Čapelja in Anje Slapničar. Lončke bomo poslikali s čisto pravimi glazurami za kamenino, izdelke pa boste lahko vzeli domov in jih uporabljali za pitje vaših najljubših toplih napitkov. Delavnice so namenjene otrokom in odraslim.

Anja Slapničar je ustvarjalka sodobne keramike, ki se posveča raziskovanju slovenskih glin in uporabi v naravi nabranih materialov. Oblikuje keramiko na vretenu in v svojem ljubljanskem studiu vodi delavnice. Je tudi poznavalka vzhodnjaške keramike in japonskega čajnega obreda.

Sara Hostnik Čapelja, rojena 1987 v Ljubljani, je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Ni le slikarka, ampak tudi kuharica in slaščičarka. Članica umetniške skupine AS, ki se ukvarja s konceptualnimi projekti. Vodi likovno šolo za otroke, mladostnike in odrasle v Layerjevi hiši in umetniške ter kulinarične delavnice.

Delavnica poslikave glinenih lončkov za otroke s Saro Hostnik Čapelja, cena delavnice: 8 eur / Prijava: rezervacije@layer.si (max. 10 oseb)

Delavnica poslikave glinenih lončkov za odrasle z Anjo Slapničar, cena delavnice: 12 eur / Prijava: rezervacije@layer.si (max. 10 oseb)

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila