Andrej Štular

Postavljanka z Andrejem Štularjem

petek, 8. 02. 2019
| 10:00
Stolp Škrlovec

Pri Postavljanki lahko sodelujete vsi, ne glede na to, koliko ste stari in koliko časa imate. Med 10. in 13. uro bomo brezvrednim predmetom dali novo vrednost in novo funkcijo, jih postavljali v zaporedje ter iz njih delali nove podobe. Andrej bo mlajše vodil pri idejni zasnovi, ne tako mladim pa zgolj svetoval, kje je rep in kje glava.

Delavnica Postavljanka v sklopu Prešernovega dne v Layerjevi hiši je spremljevalni program razstave Andreja Štularja Vseeno, ki bo na ogled od 7. 2. do 5. 3., v Galeriji Layerjeve hiše.

Delavnica Postavljanka nima prijav, vabljeni ste kadarkoli med 10. in 13. uro. Pridite čim prej, da se zabava ne konča prezgodaj!

 

 

 

 

Andrej Štular, arheolog vsakdanjega življenja in aktivni pripadnik sodobnega nabiralništva, se na vseh prostih stenah in zaprašenih kotih Layerjeve hiše predstavlja z obsežno pregledno razstavo. Štular na razstavi Vseeno odgovarja umetniškemu duhu časa, ko je lahko vse eno. Z navihano ljubeznijo do vseh spreobračanja vsakovrstnih kod, sistemov in jezika ter lastne ustvarjalne samozadostnosti pa nas opominja, da bo, v preprosti maniri, svet lepši, če nam za tisto eno ne bo vseeno.

Član striparskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo deluje na polju umetnosti od sredine 80. let. Na njegovi prvi samostojni razstavi v Layerjevih hiši na ogled postavlja kolaže, slike, stripe, kipce in svetlobne objekte, vedno znova nove.

www.andrejstular.net

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila