PREMIERA FILMA Odmaknjen Svet

četrtek, 25. 11. 2021
| 19:00
| 20:00
Prešernovo gledališče Kranj
Filmski večer
Četrtek, 25. 11. 2021 ob 19.00 in 20.00
Stolp Škrlovec - prestavljeno v Prešernovo gledališče Kranj
“Odmaknjen svet” je filmski projekt, ki pripoveduje zgodbo o štirih prijateljih, ki so se podali na pot Triglavske magistrale s ciljem, da preživijo štiri dni v neokrnjeni naravi, odmaknjeni od vsakdanjega hrupa in ob poti presmučajo še kakšno zanimivo smučarsko linijo.
Triglavska turnosmučarska magistrala je edina slovenska večdnevna turnosmučarska pot. Začne se na Voglu in vodi preko Komne v Dolino Triglavskih jezer, na Prehodavce ter preko Hribaric in skozi Velsko dolino pripelje na Kredarico, odkoder se preko Triglavskega ledenika spusti v dolino Krma. Iz Bohinjske strani po in ob vršacih do zgornje Gorenjske, v dolino, ki predstavlja mejo med Julijci in Karavankami.
Ustvarjalci želisjo s filmom predstaviti lepoto zasneženih gora, mir in tišino, ki jo ta svet ponuja. Njihov namen je tudi, da s projektom pokažejo, kako pomembno je, da posamezniki na terenu delujejo kot ekipa, saj je v današnjem svetu vse več individualizma, ki pa na takšni poti ne prinaša najboljših rezultatov. Zaradi velikega porasta turnega smučanja (še posebej) v pretekli sezoni, želi film pokazati tudi kakšno vlogo ima temeljita priprava na turo in kako pomembno je ustrezno znanje za varno gibanje v gorskem svetu, kjer smo pogosto izpostavljeni mnogim nevarnostim.
Kamera in montaža: Lenart Megušar
Rajderji: Maj Štirn, Mark Hafner, Aljaž Rupar, Maša Grošelj
POMEMBNO!
Zaradi omejitev je obvezna rezervacija mest na e-mail: sd.sportpoint@gmail.com.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila