petek, 8. 02. 2019
| 10:00
| 16:00
Layerjeva hiša in kulturna četrt Kranja

Andrej Štular: Postavljanka

10.00 - 13.00

Galerija Layerjeve hiše

Pri Postavljanki lahko sodelujete vsi, ne glede na to, koliko ste stari in koliko časa imate. Med 10. in 13. uro bomo brezvrednim predmetom dali novo vrednost in novo funkcijo, jih postavljali v zaporedje ter iz njih delali nove podobe. Andrej bo mlajše vodil pri idejni zasnovi, ne tako mladim pa zgolj svetoval, kje je rep in kje glava. Andrej Štular se v dneh okoli praznika predstavlja s pregledno razstavo Vseeno v Layerjevi hiši.

Urbani sprehod po kulturni četrti Kranja in voden ogled Layerjeve hiše

10.00 - 11.30

Pred vhodom v Layerjevo hišo

Spoznajte Layerjevo hišo ter Kulturno četrt, ki jo obdaja. Prepričajte, če o njej res že veste vse! V sklopu ogleda bomo odprli ulično razstavo #gajstnice ter si ogledali pregledno razstavo Ajde Tomazin v Stolpu Škrlovec.

#gajstnice [TIPTIH]

10.30

Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM

Odprtje nove sezone razstavnega programa v Mergentalerjevi ulični galeriji, ki se letos posveča tipografiji, besedi in jeziku, bomo začeli z razstavo #gajstnice [TIPTIH]. Gajstnice so govorica in govorice gajstnih Slovencev. Živ jezik bo v značilnem slogu, ki ga Gajstnice uporabljajo na Instagram profilu, izražal najnovejše domislice iz bogate zbirke gajstnega jezika gorenjske regije.

Ajda Tomazin: Odprti predali

Voden ogled po razstavi Odprti predali in pogovor z umetnico Ajdo Tomazin

11.00

Stolp Škrlovec

Pregledna razstava ODPRTI PREDALI avtorice mag. Ajde Tomazin zaobjema interdisciplinarna umetniška dela, ki so nastala med leti 2008 in 2018. Dela so s področij fotografije, oblikovanja keramike, modnega oblikovanja, oblikovanja nakita, interaktivne instalacije in uprizoritvenih praks. Na Prešernov dan si bomo v obliki pogovora z avtorico ogledali vse segmente razstave.

Vračanja, zbirka kratkih zgodb mladih gorenjskih pisateljev in pisateljic

11.30

Terasa Layerjeve hiše (kavarna Layer v primeru dežja)

Na Prešernov dan bomo Vračanja premierno predstavili v živo, mladi gorenjski pisateljice in pisatelji pa bodo svoje zgodbe tudi prebrali. Po lani izdani zbirki pesmi Iskanja, se tokrat vračamo. Zbirko je uredila Ana Žunič, izdala pa Založba Layerjeve hiše.

Koncert Same babe - kranjska premiera albuma Vražji bend

13.00

Stolp Škrlovec

Kulturnemu prazniku primerno bo skupina izvedla prav poseben akustično-intimni koncert, z repertoarjem, prilagojenim prav za to priložnost. Ob predstavitvi nekaterih pesmi z novega, čisto svežega albuma Vražji bend, bo fokus koncerta usmerjen tudi na nekatere uglasbitve priznanih slovenskih pesnikov: Tomaža Šalamuna, Kajetana Koviča, Franeta Milčinskega – Ježka, Ervina Fritza in seveda Janeza Menarta, kateremu so Babe posvetile celo celoten album. Koncert za sladokusce.

Naslovnica: Ajda Kadunc: Vračanja

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila