Prešernov dan v Layerjevi hiši 2021

ponedeljek, 8. 02. 2021
| 10:00
| 15:00
Layerjeva hiša
Layerjev hibridni program ali program križanec med spletno in fizično prisotnostjo umetniškega udejstvovanja na kulturni dan prinaša številne vsebine, vredne veselega pričakovanja.
V virtualnem prostoru
Ob 12. uri se bo na spletnih kanalih Layerjeve hiše odvil pogovor s pesnicama Layerjeve založbe, Mirjam Dular in Andreje Kosec.
Ob 20. uri se s koncertom v živo predstavlja pianist in vokalist Drejc Pogačnik
V ŽIVO

IFrame

Glasbeno-pripovedovalski večer za odrasle Zgodbe o smrti in ljubezni zaradi bolezni odpade!
Spletni kanali za prenos v živo:
V fizičnem prostoru
V galerijskih prostorih odpiramo pet novih razstavnih projektov. Galerije bodo na kulturni praznik odprte od 10. do 15. ure.
Kristina Rutar se v kiparskem delu Tik pred – predstavlja z izčiščenimi skulpturami, ki v svoji omejeni postavitvi hrepenijo po osvoboditvi. Helena Tahir v razstavi z naslovom Odtisi/vtisi/zapisi II spoznava nove možnosti znotraj že poznanih procesov umetniške grafike in nadgrajuje svoje umetniške eksperimente na področju zvočne in prostorske instalacije. Tilyen Mucik predstavlja fotografski herbarij, ki ji s fotografiranjem rastlin omogoča beleženje in ohranjanje spominov ter občutij ob fascinaciji nad rastlinjem. Ulla Žibert razstavlja slikarsko serijo TO NI/TO JE, kjer realistični moment kolažira z elementi pop-arta.
Na ulici začenjamo novo sezono, tokrat hibridnih razstav v javnem prostoru in na spletu, ki se letos odvijajo v sklopu bienala tekstilne umetnosti BIEN 2021. Kot prve predstavljamo škofjeloške Kreativnice. Vabimo vas tudi v mestno jedro Kranja, kjer bodo mimoidoči na uličnih plakatih lahko brali pesmi Impresije iz osame, ki smo jih prejeli na poziv med spomladanskim valom.
Odpiramo pa tudi novo serijo razstave plakatov Umetnost na čakanju – vabljeni na sprehod po mestu, kajti spet ga spreminjamo v galerijo, od 5. – 24. februarja.
Covid 19
Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost muzejev oziroma galerij končnim uporabnikom, je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posameznega uporabnika ali na enega uporabnika, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. V vseh prostorih je nujno vzdrževanje medosebne razdalje vsaj dveh metrov, upoštevanje navodil ekipe Layerjeve hiše in spoštovanje smeri ogleda. V notranjih galerijskih prostorih in zunaj (kjer ni možno zagotavljati medsebojne razdalje dveh metrov) je obvezna nošnja maske.
V dneh po državnem kulturnem prazniku se nam z željo po individualnem ogledu izven odpiralnega časa javite na info@layer.si, kjer se bomo dogovorili za ogled razstav.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila