Cosmo Daivat
petek, 6. 05. 2016
Dvorana Stolpa Škrlovec

Koncert domače zasedbe Cosmo Daivat ob izidu njihovega prvenca I am Co.Da. Koncert bo pospremila razstava artworkov za njihove nove komade.

Predskupina: Attic Mist

Koncertni večer bo potekal v dvorani Stolpa Škrlovec, vhod skozi Layerjevo hišo. Vstop je prost!

Cosmo Daivat

Cosmo Daivat se identificirajo s kaotičnim konglomeratom razuzdanih pa vendar udomačenih ovac, ki vsaka zase osmišljujejo sivino vsakdana, namen in bistvo prihodnjika, fuckupe preteklika in, ko se res na momente zdi, kot da živijo v različnih dimenzijah, jih nekaj vseeno spet in spet vleče in lepi skupaj v homogeno celoto, ki diha kot eno (s hillbillyjem in Bosancem vred) ter dela malo drugačne, malo nenapovedane ter nepričakovane.

Glavni vzgib za delo je iskanje pravega odnosa do preteklosti in optimističen pogled v prihodnost. Opazovanje in odnos do okolice in dogodkov, ki ga doživljajo, so bolj ali manj instinktivno prelili v glasbo in besede na prvencu I Am Co.Da.

Diskografija:

• I am Co.Da (2016)

• Force That Threads The Water EP (2013)

• The Dawn of the Black EP (2011)

Cosmo Daivat so:

Aleš Hrastnik – bobni

Damjan Šaršanski – vokal

Edin Biščić – kitara

Matej Krč – kitara

Urko Dobčnik - bas

facebook: https://www.facebook.com/CosmoDaivat

youtube: https://www.youtube.com/user/CosmoDaivat

www.cosmodaivat.com

Spilliga2016/videos/120671813

Attic Mist

Attic Mist je petčlanska kranjska zasedba, ki svoj stil opisujejo kot hard rock s prizvokom bluesa in funka. Za ritomigajoč groove poskrbita Zala Janežič na bobnih in Amadei Šaršanski na basu, strunarsko čarovnijo bluesističnih vod na kitarah ustvarjata Matija Veber in Matevž Kovačič, močne in prodorne vokalne linije pa so plod Timoteja Jermana. Koncertirajo po vsej Sloveniji ter tudi v tujini. Kljub raznolikim glasbenim ozadjem članov so svojo pot našli v preigravanju energičnega hard rocka, začinjenega z močnim, catchy vokalom in zaključenega z dobro mero uporniškosti in rokerske nepredvidljivosti.

facebook: https://www.facebook.com/AtticMist/
Single “Chris”: https://www.youtube.com/watch?v=TnyKJ5dvtGE
Akustičen spot “Heart Roulette”: https://www.youtube.com/watch?v=7_IqlmBh3hI
Posnetek nedavnega koncerta: livestream.com/vzivo/

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila