sreda, 9. 09. 2020
- sobota, 26. 09. 2020
Stolp Škrlovec
Stolp Škrlovec
9. 9.-26. 9. 2020
Odprtje: sreda, 9. september, ob 19h
Tradicionalna vsakoletna razstava likovne šole Puhart je pregled najboljše produkcije likovnih izdelkov odraslih udeležencev likovne šole v preteklem letu. Puhart je družinsko podjetje za ustvarjalne kulturne dejavnosti, ki so ga ustanovili člani družine Puhar v Kranju. Rodbina, ki je Kranju dala pečat rojstnega mesta največjega slovenskega izumitelja fotografije Janeza Puharja in s pripadnostjo ter prizadevnostjo prispevala k napredku mesta, nadaljuje svojo ustvarjalno poslanstvo s kreativnimi kulturnimi dejavnostmi: z likovno šolo, z razstavno dejavnostjo, s kreativnimi delavnicami, kulturnim turizmom, vodenjem ustvarjalnih projektov in grafičnim oblikovanjem, z organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev idr.
Osrednji steber kulturno-izobraževalne dejavnosti Puharta je atelje z likovno šolo. V njem pod vodstvom akademskega slikarja Zmaga Puharja izvajamo likovno izobraževanje za otroke, mladino in odrasle: malo likovno šolo za otroke, študijsko risanje, likovno šolo za odrasle, tečaje grafičnih tehnik, individualno učenje in tematske likovne delavnice.
Zmago Puhar, vodja likovne šole Puhart, je diplomant Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. V štirih desetletjih ustvarjalnega dela je pripravil preko 50 samostojnih razstav v Kranju, v Sloveniji in po svetu, sodeloval je v številnih skupinskih likovnih projektih, največkrat skupaj z likovnim društvom Kranj. Že od diplome se posveča heterogenim aktivnostim - kot slikar, grafik, karikaturist, ilustrator, oblikovalec, organizator in likovni pedagog. V slovensko in splošno likovno zakladnico se je zapisal kot plodovit in inventiven slikar s popolnoma samosvojim likovnim jezikom. Za izjemen opus in za svoje pedagoško delo je prejel Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila