Razstava Vračanja

sobota, 13. 04. 2019
| 12:00
Galerija Na mestu

Razstava Vračanja

Galerija Na mestu

13. 4. - 30. 4. 2019

Odprtje razstave: sobota, 13. april, ob 12h

Razstava delov kratkih zgodb mladih gorenjskih pisateljic in pisateljev, zbranih v zbirki Vračanja (Layerjeva založba 2019)

V svetu, prepolnem presežnikov, zunanjega izgleda in zidov, 20 mladih gorenjskih pisateljic in pisateljev svoja iskanja obrača v notranjost, kjer se prepletajo ljubezen, smrt in iskanja smisla. Zbirka poziva k vračanju – vračanju k intimnim zgodbam malega človeka, ki se predaja cigaretnemu dimu, valovanju morja, užitku prepletenih teles in nasilnemu vetru jeseni. Vračanju k vtisom posameznika, ki v iskanju sočloveka skupaj s tujci opazuje sončni zahod nad želežniško postajo ali doživlja prve ledene rože na oknih osamljenih ljubimcev. Spominom tistega človeka, ki razume nujnost samote in slehernika, ki ljubi, včasih iskreno in kljub vsemu, včasih z odmevom sovraštva in potrebe po uničenju.
V zgodbah se lahko prepoznamo vsi bralci, ki čutimo tisti prvinski vzgib, da tečemo z življenjem, se vrtimo v plesu bivanja, na polnočnih poteh v svežem snegu puščamo svoje stopinje, zavračamo brezpomenskost življenja in upamo na prihod vesne. Vizualno podobo je zasnovala Ajda Kadunc, za oblikovanje pa je poskrbel Aljaž Primožič.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila