Renata Lapanja in Andrea Pandolfo

Renata Lapanja in Andrea Pandolfo: Zgodbe o smrti in ljubezni [ODPOVEDANO]

ponedeljek, 8. 02. 2021
| 20:00
Stolp Škrlovec // splet
Glasbeno-pripovedovalski večer za odrasle
8. februar ob 20h
Prenos v živo iz stolpa Škrlovec na spletnih kanalih Layerjeve hiše
Zgodbe o smrti in ljubezni so ODPOVEDANE zaradi bolezni. Napovedujemo pa kulturni večer z Drejcem Pogačnikom! Isti čas, isti kanali. Pridružite se nam!
Zgodbe o smrti in ljubezni je pripovedovalsko-glasbeni projekt, zasnovan na podlagi petih ljudskih zgodb, v katerih se prepleta moč univerzalnega jezika zgodb, ki pnejo korenine v arhetipskem. Zgodbe Renata Lapanja pripoveduje v svojem tolminsko-cerkljanskem narečju.
V zgodbah ljubezen in smrt nista kot tisti Shakespearovi, niti ne kot tisti, ki trdita, da sta zmeraj v paru in neločljivi. Avtorja jih ne srečujeta na način, da bi jih imenovala zgolj elementarni sili, namesto tega jih vidita kot vsakdanji sestav življenja, nekaj, kar spremlja in vodi vsakega človeka, nekaj kar je v principu venomer prisotno, vendar ne nujno vseobsegajoče. Ljudske zgodbe o ljubezni in smrti predstavita direktno, preprosto in iskreno.
Zasedba:
Renata Lapanja je ljubiteljska harmonikarica in pripovedovalka zgodb. Tja pa sem kakšno zaigra (predvsem z duom Bakalina oziroma Bakalino Veliko) in pove tudi na odru. Prihaja s Tolminskih hribov, trenutno pa živi in dela v Tolminu.
Andrea Pandolfo je umetnik po duši, po profesiji pa komponist in trobentač. Ukvarja se tudi s fotografijo. Prihaja iz Rima, trenutno pa živi in dela v Tolminu.
Program je del Prešernovega dne v Layerjevi hiši – vabljeni tudi na ostale dogodke. Layerjeva hiša bo 8. februarja odprta od 10h do 15h.
Spletni kanali za prenos v živo:

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila