Simpatico [prestavljeno v Prešernovo gledališče Kranj]

petek, 12. 11. 2021
| 21:00
Stolp Škrlovec
51. teden slovenske drame
Petek, 12. 11., ob 21h
Stolp Škrlovec - prestavljeno v Prešernovo gledališče Kranj
Simpatico je novi glasbeni podvig pesnika in večkrat nagrajenega dramatika Roka Vilčnika, ki na glasbenem področju uspešno deluje že skoraj 20 let. Je idejni vodja in ustanovitelj skupin kot so Patetico, Papir, Pliš in seveda avtor velike večine njihovih besedil. Kot
tekstopisec sodeluje še s Severo Gjurin, Bilbi, Neisho, Majo Keuc in drugimi. V svojem novem projektu se je povezal s priznanim mariborskim skladateljem in kitaristom Markom Zaleteljem, ki na mariborski glasbeni sceni deluje že 35 let. let in je do sedaj igral že z vrsto vrhunskimi glasbeniki in znanimi slovenskimi pevci. Trenutno se na radijskih valovih uspešno vrti največji hit Simpatica Sinica, te dni pa so temu dodali še drugega z naslovom Spremembe.
Simpatico je glasba na koncu tunela.
SIMPATICO:
Rok Vilčnik (vokal)
Marko Zaletelj (kitara)
GOST:
Blaž Korez (tolkala)

Več o dogodku najdete na tej povezavi.

Več o festivalu preberite tule.

Program Tedna slovenske drame vas čaka tu.

Dodatne informacije dobite na tem naslovu.

Teden slovenske drame je osrednji festival uprizoritev slovenskih dramskih besedil, ki ga vsako leto s podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Kranj organizira Prešernovo gledališče. Festival spodbuja uprizarjanje nacionalne dramatike, njeno ustvarjanje in promocijo ter uprizarjanje v tujini. Pri tem sodeluje s slovenskimi in mednarodnimi gledališči ter gledališkimi inštituti.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila