Sladke koreninice: Avtoportreti iz gline za slepe in slabovidne

ponedeljek, 8. 04. 2019
| 10:00
| 12:00
Stolp Škrlovec

Sladke koreninice: Avtoportreti iz gline za slepe in slabovidne
Program delavnic gline, primernih tudi za nevidne skupine

Stolp Škrlovec
Ponedeljek, 8. april in torek, 16. april, od 10h-12h

Avtoportret je v osnovi raziskovanje lastne podobe. Ko nam je pri likovnem ustvarjanju vzeta sposobnost videnja, se lahko zanesemo samo še na to, kar otipamo. Udeleženci delavnice bodo z tipanjem raziskovali proporce, oblike, izbokline in vdolbine na svojem obrazu, ter jih prenašali v glino. Nastali avtoportreti bodo refleksije na presečišču tipanja in vedenja o lastni podobi. Delavnica v sklopu Festivala keramike Kroginkrog poteka pod mentorstvom Nine Koželj.

Nina Koželj (1985) je vizualna umetnica, ki deluje na področju kiparstva in grafike. Po končani SŠOF se je vpisala na Oddelek za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete v Ljubljani. Med študijem je asistirala kot demonstrator pri predmetu keramika pri prof. Mirku Bratuši ter pri predmetu grafika pri prof. Črtomirju Frelihu.
V preteklih letih je imela številne skupinske in samostojne razstave doma in v tujini (mdr. v galeriji Ivana Groharja (2011), galeriji Veselov Vrt (2014), galeriji Herman Pečarič (2015), Simulakru (2015), galerija Velenje (2017), v letu 2016 pa je sodelovala tudi na trienalu sodobne slovenske umetnostu U3 v Moderni galeriji. V letu 2010 je prejela štipendijo švicarske fundacije Vordemberge-Gildewart, leta 2014 pa nagrado za najboljše delo avtorja, starega do 35 let, na 49. mednarodnem ex-temporu Piran. Živi in dela v Stahovici nad Kamnikom.

Udeležba na delavnicah je brezplačna.
Število udeležencev na vseh delavnicah je omejeno na 7.
Prijave sprejemamo na rezervacije@layer.si.

◯◯

Delavnice z glino v sklopu Festivala keramike Kroginkrog so namenjene vsem, ki si želijo ustvarjalnega stika z naravo in poudarjajo občutljivost posameznih čutov in krepijo zavedanje o dotiku, vidu in sluhu. Gozdna Galerija Brat Škrat z mentorico magistro slikarstva Anna Rosa Tomšič Jacobs vabi na izdelovanje kipov iz naravnih materialov kanjona Kokre in travnikov ob Bobovških jezerih. Nina Koželj, vizualna umetnica, ki deluje primarno na področju kiparstva in grafike bo mentorica delavnic avtoportreta iz gline za slepe in slabovidne ter avtoportreta v temi za vse brez motenj vida. Na dvodnevni delavnici bodo pod mentorstvom interdisciplinarne umetnice Nike Erjavec udeleženci izdelovali taktilne inštrumente.

Del delavnic je namenjen odraslim posameznikom z motnjami vida, motnjami v duševnem razvoju in gibalno oviranim. Program ustvarjalnih delavnic za nevidne skupine poteka v sklopu projekta Mutunk – “Moja ustvarjalnost, tvoja ustvarjalnost, naša kultura”, ki ga sofinancirata EU iz ESS in Republika Slovenija, glavi partner pri projektu je Zavod O.

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila