Sladke koreninice: Gozdna Galerija Brat Škrat

sreda, 10. 04. 2019
| 09:00
| 13:00
Bobovška jezera

Sladke koreninice: Gozdna Galerija Brat Škrat

Program delavnic gline, primernih tudi za nevidne skupine

Bobovška jezera, 10. april, od 9h-13h (povabljena skupina)
Bobovška jezera, 13. april, od 11h-17h (max 7 oseb, prijave na rezervacije@layer.si)
Kanjon Kokre, 17. april, od 11h-15h (povabnljena skupina)
Kanjon Kokre, 20. april, od 11h-17h (max 7 oseb, prijave na rezervacije@layer.si)

Na delavnici Gozdna Galerija Brat Škrat v sklopu Festivala keramike Kroginkrog bo vsak udeleženec izdelal skulpturo/skulpture iz izključno naravnih materialov, ki so na voljo na kraju prizorišča. Te skulpture naj bodo vezane na prostor na način, da jih ni možno prestaviti – oziroma da je njihovo nahajališče njihov sestavni del. Smisel je v zaznavanju specifik prostora in v umeščanju likovnih del vanj. Nastala dela bodo po koncu delavnice prepuščena vplivom okolja. Zaželena in podprta je samostojna avtorska koncepcija in izvedba dela. Delavnico izvaja magistra slikarstva Anna Rosa Tomšič Jacobs.

Anna Rosa Tomšič Jacobs je bila rojena v Berlinu, odraščala je v maminem rojstnem Kamniku in nazadnje jo je pot pripeljala v Ljubljano, kjer je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Vendar ni le likovna umetnost tista, ki jo navdihuje. Rada se podaja v ljudsko izročilo, v svet pravljic, poezije, glasbe, v osebne zgodbe in v naravo, kjer išče in nabira naravne predmete.

Doslej je sodelovala pri več manjših umetniških projektih, kot je Gozd-art v Ribnici ali skupinska razstava v Rogu. »Včasih sodelujem pri manjših umetniških projektih, kakršen je ta, da pomagam svoji sosedi lončarki pri njenih tečajih, namenjenih otrokom, sodelovala pa sem tudi pri projektu Gozd-art v Ribnici, kjer smo urejali tematski park ali pri urejanju ateljeja v Rogu, kjer sem sodelovala tudi pri skupinski razstavi. Sicer razstavljam le v sklopu akademije.«

Udeležba na delavnicah je brezplačna.
Število udeležencev na vseh delavnicah je omejeno na 7.
Prijave sprejemamo na rezervacije@layer.si.

◯◯

Delavnice z glino v sklopu Festivala keramike Kroginkrog so namenjene vsem, ki si želijo ustvarjalnega stika z naravo in poudarjajo občutljivost posameznih čutov in krepijo zavedanje o dotiku, vidu in sluhu. Gozdna Galerija Brat Škrat z mentorico magistro slikarstva Anna Rosa Tomšič Jacobs vabi na izdelovanje kipov iz naravnih materialov kanjona Kokre in travnikov ob Bobovških jezerih. Nina Koželj, vizualna umetnica, ki deluje primarno na področju kiparstva in grafike bo mentorica delavnic avtoportreta iz gline za slepe in slabovidne ter kiparjenje z glino v temi za vse brez motenj vida. Na dvodnevni delavnici bodo pod mentorstvom interdisciplinarne umetnice Nike Erjavec udeleženci izdelovali taktilne inštrumente.

Del delavnic je namenjen odraslim posameznikom z motnjami vida, motnjami v duševnem razvoju in gibalno oviranim. Program ustvarjalnih delavnic za nevidne skupine poteka v sklopu projekta Mutunk – “Moja ustvarjalnost, tvoja ustvarjalnost, naša kultura”, ki ga sofinancirata EU iz ESS in Republika Slovenija, glavni partner pri projektu je Zavod O.

Foto: Dobrin Tavčar

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila