Eva Lucija Kozak
ponedeljek, 19. 10. 2015

Razstava bo na ogled od 19. 10. do 07. 11. 2015

Delavnica avtoportretov - Razlike v zrcalu bo v četrtek, 22. oktobra, ob 18h

Eva Lucija Kozak in Meta Šolar, mladi akademski slikarki, v Mahlerci realizirata skupni umetniški projekt. Za določen čas si bosta delili atelje, saj verjameta, da bo to vplivalo na enotnost slikarskih del, ki bi jih radi predstavili kot serijo. Slikarki narčtujeta slikarsko serijo, ki bo poudarjala umetniški proces in vlogo umetnice. Skozi menjavanje vlog slikarke, modela in gledalke bosta razmišljali o ženskih ritualih in poziciji umetnic znotraj umetniškega sistema. S prepletanjem ustvarjanja in konzumacije umetniških del bosta prevpraševali pozicijo sodobnega slikarstva. Ustvarjali bosta v različnih tehnikah in na različnih formatih.

Eva Lucija Kozak in Meta Šolar sta pred kratkim zaključili študij na ljubljanski likovni akademiji, Eva Lucija Kozak prihaja iz Ljubljane, Meta Šolar pa iz Radovljice, zato je atelje v Kranju odlična priložnost za izvedbo njunega projekta. Obiskovalci Layerjeve hiše boste lahko zaradi performativne narave projekta opazovali nastajanja slikarske serije, slikarki pa vas vabita na delavnico Razlike v zrcalu.

 

Razlike v zrcalu
Delavnica, Mahlerca, Layerjeva hiša, Kranj
četrtek, 22. oktober, ob 18.00

Eva Lucija Kozak in Meta Šolar v sklopu odprtega ateljeja pripravljata delavnico slikanja idealiziranih avtoportretov. Delavnica bo sestavljena iz kratkega predavanja o anatomiji in umetnostni zgodovini avtoporteta, pogovora o lepotnih idealih in družbenih vlogah ter predvsem slikanja avtoportretov.

Rezultati delavnice bodo predstavljeni na koncu njunega tritedenskega rezidenstva v Layerjevi hiši in postali del projekta Razlike v zrcalu, ki ga umetnici pripravljata.

Število udeležencev: 10
Prijava: info@layer.si
Delavnica je brezplačna, za materiale poskrbimo v Layerjevi hiši. Udeleženci/ke se strinjate s sodelovanjem pri končni predstavitvi.

Vabljeni!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila