Slikarska šola z Meto Šolar

petek, 8. 04. 2022
| 17:00
Layerjeva hiša
Slikarska šola
Začetek: Petek, 8. april, ob 17h
Layerjeva hiša
Pomlad je tu in z njo delavnice Layerjeve hiše! Vabimo vas, da se preizkusite s svinčnikom in čopičem v roki in svoji domišljiji pustite, da se v vsem svojem sijaju in brez omejitev prelije na papir ali platno. Vse to, to pomlad, v Layerci! ;)
V tromesečnih sklopih se bomo lotili osnov risanja in slikanja v različnih tehnikah. Na koncu vsakega sklopa bodo udeleženci dobili potrdilo, enkrat letno bomo pripravili tudi razstavo del.
Tečaj je primeren za starejše od 14. let, je pa primeten za začetnike in tudi za tiste, ki bi svoje znanje želeli nadgraditi, saj bo pristop individualen.
Ves potreben material bodo tečajniki dobili na delavnicah.
Prvi sklop, s katerim začnemo 8. aprila, bo uvod v študijsko risanje. Pri tem se bomo naučili viziranja, iskanja lepih kompozicij, risanja z opazovanjem, sklop pa bomo zaključili z risanjem portreta po modelu.
V nadaljnih sklopih bi se posvetili tudi barvi in počasi prešli na slikarski pristop.
PRIJAVE
Prijave sprejemamo do 7. aprila 2022, na email naslov: slikarskasola.meta@gmail.com
Cena: 60€ na mesec
Tečaj vodi Meta Šolar.
Meta Šolar, rojena leta 1989, je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 2014 tudi diplomirala. Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in Likovnega društva Kranj.
Razstavljala je po Sloveniji in svetu. Med drugim v Londonu, Tokiju in na Dunaju. Oktobra 2016 je bila na enomesečni umetniški rezidenci v Cité Internationale des Arts v Parizu. Živi in ustvarja v Radovljici.
instagram: @metapasteta

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila