SNOVNI IN NESNOVNI SVET DEŽELE KRANJSKE

torek, 6. 07. 2021
| 19:00
Stolp Škrlovec
Kulturna dediščina Slovencev
Torek, 6. 7. 2021 ob 19.00
Stolp Škrlovec (Layerjeva hiša)
Tudi letos v Layerjevi hiši organiziramo sklop (poletnih) predavanj na temo prenosa ter oživljanja kulturne dediščine, ki jih organizira Društvo AINE v sodelovanju z Mestno občino Kranj.
Bogastvo naroda ni le v naravnih danostih, največji potencial je človek sam. Poznavanje sebe, svoje zgodovine, kulture in navad je ključno za oblikovanje trdne osebne identitete in harmoničnega življenja skupnosti. Slovenci mislimo, da smo majhni, ker se ne poznamo dovolj, ne poznamo dovolj svojih duhovnih moči, medtem, ko so jih naši predniki poznali in jih živeli, zato so lahko preživeli dolga tisočletja ter kljubovali težkim preizkušnjam.
Ljudska modrost je zakodirana v naših telesih, prostoru ter jeziku. Duhovno moč potrebujemo za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja, za oblikovanje trdne skupnosti ter za ohranjanje svojega kulturnega in naravnega prostora.
Vsebinsko bogat in prijeten večer bosta na sproščen način - ob pogovoru, ob ljudskih pripovedih in ob skupnem petju ljudskih pesmi - oblikovali dve izkušeni predavateljici, predstavnici dveh generacij:
Dušica Kunaver - profesorica angleškega jezika, publicistka ter raziskovalka ljudske kulture
Branka Urbanija - kulturna antropologinja, praktik Feng-shui, coach, trenerka NLP (nevrolingvistično programiranje)
Vstopnine ni. Prijazno vabljeni!

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila