Striptih / Poziv za stripovske razstave na Mergentalerjevi

sreda, 11. 10. 2017
- petek, 1. 12. 2017
Mergentalerjeva ulična galerija

STRIPTIH
Povabilo in poziv striparkam in striparjem k pripravi razstave v Mergentalerjevi ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa

Leto 2018 bo vizualno kataklizmično, drugače ne gre. V kranjski Mergentalerjevi ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa bo vsak mesec na ogled nov stripovski triptih, t.i. striptih. Yeey!

Trije plakati, ki predstavljajo okvir, mrežo, v katero avtorji namenijo svojo zgodbo, nepotrpežljivo čakajo.
Kakšno zgodbo? Temo, junake in motive prepuščamo vam. Bi pa radi spoznali vsebinski okvir.
Kako zgodba z mimoidočimi komunicira, jih interaktivira, jim žuga in v brk smeje, torej kako vaš strip še dodatno razume, da se nahaja na ulici (in to ne kar na katerikoli, nahaja se na KRANJSKI ulici), tudi to bomo tudi želeli izvedeti.
Kje? V prijavnem besedilu, ki naj šteje max. 600 besed, lahko tudi kakšno skico. Z njimi odgovorite na zgornja vprašanja in dodajte vaš kratek deskriptivni CV in telefonski kontakt.

Prijave do 1. decembra 2017 pošljite na email naslov info@layer.si z zadevo STRIPTIH_PRIJAVA (v telo besedila prilepite povezavo na wetransfer ali google.drive)

Do 15. decembra bo med prijavljenimi izbranih 12 avtorjev, ki bodo vsak en mesec leta 2018 razstavljali v Mergentalerjevi galeriji. Izbor bo naredila komisija v sestavi Martin Ramoveš, stripar in kantavtor, Nataša Sedminek, vodja projekta 'Ulična galerija' pri TAM-TAM in Zala Vidali, vodja umetniškega programa Layerjeve hiše.

www.layer.si
www.tam-tam.si

prijava na layer obvestila

prijava na medijska obvestila